Feest voor je kind uitgesteld? Dat heeft misschien ook voordelen

Peter Leenders
Peter Leenders
Copywriter en vader

Doopfeesten, communies, lentefeesten worden allemaal uitgesteld en soms zelfs afgelast. We zullen ons het voorjaar van 2020 nog lang herinneren. 

Uiteraard vinden we dat heel jammer. Maar of je er nu ontgoocheld over bent of zelfs kwaad, we kunnen er niks aan veranderen. Begin maart werden we overrompeld door slecht nieuws: sportklassen geannuleerd, scoutsweekend geannuleerd, skivakantie geannuleerd, enz.

Toen de regering de sluiting van de scholen aankondigde, maakten veel ouders zich zorgen over hoe ze hun kinderen thuis les zouden gaan geven. Langs de andere kant sprongen veel kinderen een gat in de lucht omdat de paasexamens wegvielen. Het resultaat is hetzelfde: we moeten de bestaande situatie accepteren of we dat nu leuk vinden of niet. Dat begint met alles laten bezinken en nadenken over de praktische organisatie. Daarna kan je gebruikmaken van je creativiteit en op zoek gaan naar activiteiten om de vrijgekomen tijd op een leuke manier in te vullen

Hoe zit het met uitgestelde feesten?

Traditioneel krijgen mensen in maart en april heel wat uitnodigingen voor communies en lentefeesten in mei en juni. Want mooie lentedagen zijn ideaal voor een feest in familiekring! Maar nu moeten ze plots uitgesteld of geannuleerd worden. Zelfs kerken en andere gebedsplaatsen zijn gesloten. Een goede gelegenheid om eens de balans op te maken! 

Het concept

Iedereen zit thuis in lockdown. Wat de toekomst brengt, is onzeker en er zijn nog geen nieuwe data aangekondigd. Misschien is dit een kans om samen na te denken over wat écht belangrijk is: wie wil je uitnodigen? Wie doet wat? Zelfs als je het feest zou moeten uitstellen tot volgend jaar, is de kans groot dat je het op een andere manier zal willen vieren, na wat je nu hebt meegemaakt.

Je kan nu al de handen uit de mouwen steken: recepten uittesten, de kinderen hun uitnodigingen zelf laten ontwerpen, een wedstrijd organiseren voor de mooiste kaart met de neven en nichten, ... Een uitgesteld communiefeest betekent niet dat er geen gelegenheden volgen om het einde van de lockdown te vieren. Geniet van dat moment om iedereen samen te brengen, familie en vrienden!

De gasten

Om nu al uit te kijken naar het feest kan je een WhatsAppgroep maken voor alle genodigden, van jong tot minder jong. Ook al ligt de datum nog niet vast, de gasten kunnen wel al van gedachten wisselen en dingen delen. Sommigen zullen met plezier een tekst of lied sturen, of herinneringen ophalen aan hun eigen communie.

De geschenken

Natuurlijk zijn kinderen ook bezig met hun verlanglijstje. Zeker nu ze veel tijd hebben om uit te zoeken wat ze écht willen. Ze herontdekken hun eigen speelgoed, leren misschien wel een instrument bespelen met onlinelessen, ... Wie weet plannen ze zelfs een optreden op de dag van hun feest! Het is best mogelijk dat hun verlanglijstje er helemaal anders uitziet dan vóór de coronacrisis. Is je zoon die spelconsole eindelijk beu? Dan wil hij misschien liever een pingpongtafel om te spelen met zijn vrienden. 

Met Yongo kan je het verlanglijstje van je kind(eren) samenstellen en natuurlijk ook aanpassen. Hou contact met je familie via het platform, maak verlanglijstjes en deel die, overleg wat de opties zijn (misschien niet alleen sparen voor een cadeau, maar ook voor hun toekomst) en zorg ervoor dat ze vanop afstand kunnen bijdragen.

Je kind moet het feesten wel uitstellen, maar dromen over cadeautjes, dat kan doorgaan! Maak van de gelegenheid gebruik om je financiële opvoeding op punt te stellen. Kortom, Yongo is een innovatief concept met verschillende mogelijkheden op maat van jouw gezin!

Dus in afwachting van het moment dat je eindelijk geen tijd meer gaat hebben hiervoor, kan je nu beter gewoon de tijd nemen ;-)

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur