Yongo, dé oplossing om het geld van vakantiejobs en klusjes te beheren

Yongo Team
Yongo Team
Yongo Expert

Voor je kind is de zomer een periode van ontspanning, plezier maken met vrienden en … geld verdienen. Een goed rapport, een vakantiejob en klusjes kunnen er allemaal voor zorgen dat er heel wat extra zakgeld in het laatje komt. We hebben goed nieuws: met Yongo kan je kind zijn centen zelf beheren en een deel opzijzetten voor later.

Een dagje naar een pretpark met de vrienden, samen op vakantie of ‘s avonds uitgaan: er zijn genoeg gelegenheden voor je kind om het geld uit te geven dat het heeft verdiend tijdens de zomervakantie. Maar is het niet jammer om dat moeizaam verdiende geld op enkele dagen uit te geven? "Mijn kinderen gebruiken Yongo om te sparen voor de cadeaus die ze echt graag willen. Zo kunnen ze gemakkelijker sparen wanneer ze iets duurder willen,” zeg Ilse, mama van drie tieners. "Bovendien zijn ze veel zorgzamer met spullen die ze zelf hebben gekocht, omdat ze beseffen welke inspanning ze daarvoor hebben moeten doen."

Als er geld in het laatje komt, is dat de ideale gelegenheid voor je kind om zijn kapitaal te leren beheren. Yongo biedt je een oplossing op maat! Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je zoon of dochter de waarde van geld begrijpt en er ook plezier van heeft.

1. Vraag om het geld op Yongo te storten

Je buur vraagt je kind om zijn gras af te rijden en geeft daar 20 euro voor. Als het gaat om cash geld, dan wordt dat misschien meteen gespendeerd of raakt het kwijt in een lade of broekzak. Waarom zou je niet vragen aan je buurman om dat geld op de Yongo van je kind te zetten?

Daarvoor stuur je hem een code die je kan aanmaken via yongo.be of met de Yongo-app. Daarmee kan je buur heel gemakkelijk 20 euro storten op de Yongo van je kind. Hij heeft enkel zijn bankapp of payconiq nodig en betaalt zoals je een online aankoop betaalt in een webshop.

Eenmalige betaling
Betalingswijze
Eenmalige betaling
Betalingswijze

Het voordeel voor je kind: al het geld wordt verzameld op één plaats, namelijk in Yongo Dreams. Met dit product kan je tiener zijn spaarproject financieren op korte of middellange termijn. Het laat ook toe om de evolutie van het spaargeld te volgen en te leren omgaan met geld.

2. Gebruik dit geld voor een heel specifiek project

Kinderen hebben altijd wel iets op hun verlanglijstje staan dat willen kopen, of het nu gaat om een nieuwe smartphone, een spelconsole of een coole fiets. Dat zijn natuurlijk dure aankopen. Met Yongo kan je kind een heel specifiek project creëren waarvoor het wil sparen (bijvoorbeeld een smartphone) en dan familie en vrienden uitnodigen om bij te dragen (bijv. voor zijn verjaardag). Je kind kan ook wat uitleg meesturen, zodat iedereen weet hoe belangrijk die nieuwe smartphone wel is 😉:

“Hallo iedereen, ik zou graag een nieuwe smartphone willen kopen zodat ik mooie foto’s kan maken tijdens mijn vakantie in Spanje. En dan kan ik die natuurlijk delen met jullie!”

Voor de iets jongere kinderen kan je ook cadeaus bestellen op de site van onze partner Fairplace. Daar vind je duurzaam speelgoed, wat goed is voor onze planeet en voor je kind. Kers op de taart: 15% van het aankoopbedrag wordt automatisch op de Yongo van je kind gezet om te sparen of beleggen voor later!

Als je kind klusjes doet en dat geld komt op Yongo terecht, dan ziet het zijn saldo verhogen en kan het dat spaarproject realiseren wanneer er genoeg geld op Yongo staat. Op die manier ervaart een tiener hoeveel voldoening het geeft om zijn rekening te zien groeien dankzij het werk dat hij/zij doet tijdens de schoolvakanties.

Het voordeel voor je kind: het geld dat op Yongo Dreams terecht komt, kan je er gemakkelijk weer afhalen. Op yongo.be of de Yongo-app kies je de optie “Overschrijven naar bankrekening”. Wanneer je kind het vereiste bedrag bij elkaar heeft, kan het dat geld afhalen en het droomcadeau aankopen.

3. Je kind kan zijn geld sparen of beleggen voor later

Een kind wil het geld dat het heeft verdiend vaak snel uitgeven en beseft nog niet dat het belangrijk is om ook geld opzij te zetten voor later. Nochtans kan een startkapitaal handig zijn om later een kot te kunnen huren als student of om de waarborg te betalen van dat eerste huurappartement. Met Yongo kan je kind het geld dat hij/zij verdiend heeft met zijn vakantiejob of klusjes gemakkelijk sparen of beleggen. Als ouder kan je er ook voor kiezen om een deel van het zakgeld te sparen of beleggen met Yongo, voor later. Dat kan met Yongo Moon en Yongo Star. Welk van de twee je best neemt, hangt af van je beleggersprofiel.

  • Yongo Star: met deze beleggingsverzekering van tak 23 kan je kind zijn geld beleggen in een beleggingsfonds dat meer winstpotentieel biedt dan een spaarrekening of tak 21. Het bedrag van de belegging kan schommelen, wat maakt dat deze oplossing risicovoller is.  Het risico wordt wel beperkt door een automatisch overdrachtsmechanisme dat in werking treedt bij forse dalingen van de beurzen.
  • Yongo Moon: met deze spaarverzekering van tak 21 kan je kind sparen met een interessant rendement, aangevuld door een eventuele winstdeling. Qua rendement is deze oplossing interessanter dan een klassieke spaarrekening en met tak 21 beperk je toch aanzienlijk het risico.

Het voordeel voor je kind: door geld opzij te zetten kan je kind al sparen voor toekomstige projecten. Een auto, appartement, huwelijk, … Je kind kan zelf bepalen wat het later zal doen met dat geld. Bovendien begrijpt het dat het belangrijk is om je geld goed te beheren en niet alles uit te geven aan een impulsaankoop. Die ingesteldheid zal later erg nuttig zijn wanneer je kind zelf een gezinsbudget zal moeten beheren.

Misschien is Yongo ook een goede oplossing voor jouw kind!

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur