3 tips om je kind te verrassen met een origineel cadeau!

Peter Leenders
Copywriter en vader

Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar, ... Zoals ieder jaar, willen je kinderen de laatste nieuwe cadeautrends aan elkaar tijdens de eindejaarsperiode. Een nieuwe videoconsole, een fiets of bijvoorbeeld een gitaar. Maar wat als je dit jaar voor een totaal ander cadeau zou kiezen? Ontdek hier 3 ideeën die je kind ongetwijfeld zullen verrassen!

Kies voor ervaringen

Kinderen houden van nieuwe dingen ontdekken. Waarom hen geen workshop schenken waarbij ze een nieuwe activiteit leren ontdekken? De keuze is ruim. Met enkele clicks vind je snel workshops pottenbakken, dansles, klimmen of informatica. Abonnementen (voor een museum, een attractiepark, een sportclub of een tijdschrift) worden meestal heel erg geapprecieerd. Deze geschenken hebben één groot voordeel: je kind geniet er écht van en zal het zich lang herinneren.

Deel leuke momenten samen

Net zoals Sheldon Cooper in de serie The Big Bang Theory, kan je jouw kinderen een envelop met activiteiten schenken die je samen met je kind kan doen: een namiddagje naar de film, een uitstapje naar een attractiepark of een ijsje eten … Zo hebben jullie het plezier om samen leuke momenten te beleven en je geniet er bovendien het volledige jaar van.

 

Less is more en de kracht van duurzame cadeautjes

Het is waar: we houden ervan cadeautjes te geven en vooral, van de lachende gezichtjes wanneer kinderen er eentje krijgen. Met als risico dat ze na verloop van tijd bedolven raken onder de hebbedingen of, omgekeerd, er steeds grotere bedragen moeten uitgegeven worden naarmate ze ouder worden om hen tevreden te houden. Hoe kunnen we deze valkuilen voorkomen? Door hier op een duurzame en beredeneerde manier mee om te gaan, kan je hen heel zeker en heel eenvoudig plezieren.

Voor de allerkleinsten

Heeft jouw oogappel ook al een lijstje klaar? Vraag zijn supporters om het aantal snoepjes te beperken en slechts één cadeau te kiezen. Willen ze toch een extra bijdrage leveren? Prima: stel hen voor om je te helpen de toekomst van je kind voor te bereiden door een extraatje te storten op een spaarrekening of investeringsplan zoals Yongo. Want een poppenhuis is een leuk cadeau. Maar het wordt nog leuker wanneer je je kind kan helpen om de financiële middelen op te bouwen zodat het later het huis van zijn dromen kan kopen.

Voor de allergrootsten

Eendracht maakt macht. Dat geldt ook wanneer je kind grotere cadeaus vraagt.
Stel aan meter, peter, grootouders,… voor om samen te leggen voor het cadeau van z’n dromen. Maak het jezelf gemakkelijk en bundel de krachten. Op die manier beperk je ook je eigen financiële uitgaven. Creëer via het Yongo-platform een project (zoals de aankoop van een spelconsole of een fiets), en nodig op hetzelfde platform via mail alle supporters uit die je kind in de watten willen leggen. Iedereen stort in enkele kliks wat hij of zij wil en jij kiest, samen met je kind, wat hij wil ontvangen en bedankt alle supporters.

Vond je dit interessant? Lees dan ook dit artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur