4 goede redenen om geen cadeaubonnen meer te geven

Peter Leenders
Copywriter en vader

Verjaardagen, communiefeesten, Kerst … bij elk feest wordt je kind overladen met cadeautjes. Niet zo gek dat grootouders, meters en peters door hun repertoire aan cadeau-ideeën heen raken. En ze dus maar kiezen voor een cadeaubon.

Toegegeven, een cadeaubon is een veilige en makkelijke keuze. Hij kost nauwelijks denkwerk of moeite. Welgeteld 5 minuten bij de speelgoedwinkel binnen en de klus is geklaard. Zonder keuzestress! Het kind in kwestie kan zelf z’n nieuwe speelgoed uitkiezen. De gulle schenker blij, iedereen blij. Toch?

Eh… nee. Want de cadeaubon heeft ook nadelen.

Julie, mama van Pjotr (9) en Timo (11)
“Ik snap het wel, dat mijn ouders een cadeaubon van een speelgoedwinkel geven. Dat is voor hen gewoon de gemakkelijkste oplossing. Maar de keuze is er beperkt en mijn zoons kiezen dan iets waar ze eigenlijk niet echt om stonden te springen.”

Eveline, mama van Alexia (12)
“Na elk feestje ben ik bang dat ik die cadeaubons kwijt geraak...”

Stijn, papa van Seb (7) 
“Wist je dat er een houdbaarheidsdatum op cadeaubons staat? Ik kwam daar pas achter toen een cadeaubon van mijn zoon vervallen bleek te zijn en niet meer aanvaard werd aan de kassa.”

Koen, papa van Mien (10) en Jutta (10)
“Toen ze 10 werden, spaarden onze dochters allebei voor een nieuwe fiets. Voor hun verjaardag kregen ze bons voor een speelgoedwinkel. Heel lief natuurlijk, maar ook zonde, want dat geld hadden ze liever aan de aankoop van hun nieuwe fiets besteed.”

Cadeaubon? Nee, bedankt!

Dat klinkt misschien allemaal een beetje ondankbaar. Terwijl die cadeaubon natuurlijk heel lief bedoeld is. Maar als de supporters van je kind geld uitgeven, dan liever aan iets nuttigs. Spoor daarom de oma’s, opa’s, meters, peters… aan om slim een centje bij te dragen. Hoe dan? Enter: Yongo!

Een cadeau dat je kind écht graag wil

Met de Yongo-app leert je kind op een leuke en educatieve manier sparen. Jij of je kind kan via de app een event aanmaken, zoals ‘Kerstmis’. Aan de supporters van je kind geef je via Yongo makkelijk aan waarvoor je kind spaart: een gameconsole, fiets, smartphone…  Zo kunnen zij een centje bijleggen. Je kind krijgt een cadeau dat goed van pas komt én opa en oma zijn gerust dat ze hun geld niet verspillen aan een ongewenst geschenk. En heeft iemand een centje gestort? Dan kan je die persoon via Yongo heel makkelijk een bedankje sturen!

De Yongo-app is bovendien hyperveilig, educatief én fun. Wedden dat je kind er superblij mee is?

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker het volgende artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur