5 redenen om kleine feestneuzen vooral géén envelopjes meer te geven

Silke De Valck
Silke De Valck
Tax & Legal Experte Yongo

“Waar kunnen we [naam van je kind] een plezier mee doen?” Als mama of papa ken je die vraag. De meeste ouders horen ‘m zelfs graag. Toch is het niet evident om voor elk kinder- of familiefeest, met kerst of nieuwjaar, verjaardag, communie- of lentefeest… zomaar altijd een topantwoord klaar te hebben.

Niet zelden wordt je kind al overladen met cadeautjes en speelgoed. En dan lijkt ‘een centje’ een goed alternatief. “Alleen is het dat helaas niet,” wil Financieel experte Silke De Valck kwijt. “Want, hoe goed bedoeld ook, met die enveloppes doe je noch het kind, noch de ouders een cadeau.” Wat is er juist mis met enveloppes?

1. Je maakt er een potje van

“Op de dag van het feestje krijg je als ouder een hoop envelopjes met geld die verdwijnen in de handtas van mama. Zo wordt het voor de kleine feestneus al gauw onbegonnen werk om het overzicht te behouden op wat er zoal binnenkomt aan giften van meters, peters, oma’s, opa’s, suikertantes enz. En dat terwijl daar zo’n goeie app voor bestaat!”

2. Je zadelt ouders op met rompslomp achteraf

“Na het feestje heb je ook nog de rompslomp om naar de bank te gaan, dat geld te storten op de juiste rekening…” schetst Silke De Valck probleem nummer twee. “Drie weken na het feest ligt het geld doorgaans nog steeds thuis. Ook die poespas lost Yongo moeiteloos op.”

3. Je dwarsboomt de digitale toekomst

“Hoewel vrienden, kennissen, meters en opa’s makkelijk digitaal geld kunnen overmaken op de rekening van het kind. Met Yongo, inderdaad.”

4. Zo'n Yongo-storting is minstens even tastbaar

“De tegenwerping dat het toch sneu zou zijn voor kinderen als ze geen fysieke enveloppes met geld meer zouden krijgen, berust op een misverstand. In werkelijkheid is Yongo minstens even tastbaar als dat ouderwetse ‘centje’ én sowieso een stuk overzichtelijker: ouder én kind kunnen via de Yongo app elke storting op de voet volgen.”

Je laat kansen schieten om de "supporters" van je kind bij de jeugdige spaarprojecten te betrekken

“Tot slot kunnen vrienden en kennissen de storting en de projecten van het kind volgen via hun app als ze dat willen,” besluit Silke. “Wie doet dat na met papieren enveloppes?”

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur