5 tips voor een perfecte Halloween in huis

Peter Leenders
Copywriter en vader

Voor Halloweenliefhebbers is 2020 echt wel een angstaanjagend jaar. Nu veel Halloweentochten worden afgeblazen om besmettingen te vermijden, doemt een saaie 31 oktober op. Geen berg snoepjes, geen trick or treat, geen griezelige ontmoetingen met ronddolende zombies, vampiers en mummies op straat, ... snif. Kop op, want Het Yongo-team heeft een plan: 5 activiteiten die je toch nog kan doen met je kinderen voor die echte Halloween-vibe!  

1. Griezelige pompoenen en ander scary food maken

Wie Halloween zegt, zegt uitgeholde pompoenen. De kunst van het pompoensnijden kan je nog steeds beoefenen. Dus laat je kinderen hun creativiteit botvieren: hoe gekker hoe beter! Geen inspiratie? Kijk eens online, op Pinterest bijvoorbeeld, daar vind je ideeën genoeg. Je hoeft je trouwens niet te beperken tot pompoenen. Wat dacht je van koekjes die eruitzien als afgehakte vingers, snoepjes die verdacht veel lijken op een bord wormen, of cake die wat weg heeft van een vuile kattenbak ... Wie durft proeven? 

2. Je verkleden en schminken

Het is niet omdat die Halloweentocht niet door kan gaan, dat je kinderen zich niet mogen verkleden! Het juiste kostuum kiezen, die schattige kindergezichtjes zien veranderen in afschuwelijke monsters (die toch schattig blijven;-) met vakkundig aangebrachte schmink en dan het eindresultaat bewonderen in de spiegel, dat is al een groot deel van het plezier. En dan foto’s delen met familie en vrienden via je sociale media. Of nog beter: een online Halloweentocht!

3. Een online Halloweentocht organiseren

Zolang je in je bubbel blijft, mag je natuurlijk samen een Halloweenwandeling maken! Wat frisse lucht is altijd goed om die tonnen energie van je kinderen kwijt te raken. In ieder geval beter dan thuis voor de pc, tablet, gsm, tv te zitten vegeteren! Wil je ook anderen laten genieten van jullie harde werk? Dan kan je misschien een online Halloweentocht organiseren. Skype, Zoom, Teams, Whatsapp, ... tools genoeg om elkaar online te ontmoeten en te verrassen of verassen met een virtuele tour door jouw monsterlijke huis. Familie en vrienden zijn een evidente keuze, maar je kan ook afspreken met de mensen in je buurt. Oma en opa zullen er zeker van genieten en misschien uit schrik een centje achterlaten op Yongo ... 

4. Je huis en tuin inrichten

Van je huis en tuin een griezelig spookhuis maken, is een must voor die online Halloweentocht. Wat oude lakens, een schaar, wat touw voor dat gigantische spinnenweb, pompoenen en scary food, een rare pop of knuffel met de juiste verlichting, een splash ketchup hier en daar, ... je hoeft niet veel te investeren om toch een spookachtig gevoel te creëren. Stippel een parcours uit door je huis, neem die smartphone in de hand en laat je griezels op strategische plekken tevoorschijn komen.  Plezier gegarandeerd! Vergeet ook die zelfgemaakte grafzerken in de tuin niet, met bijhorende soundtrack die niet zou misstaan in een horrorfilm ;-) 

5. Griezelspelletjes

Laat je kinderen hun kamer of je living inrichten tot spookhuis en ga er om de beurt door. Al kruipend en sluipend onder tafel, over de zetel, met griezelige muziek op de achtergrond, en plots opdoemende griezels. Kinderen genieten er met volle teugen van om zelf eens de touwtjes in handen te hebben (om die grote plastieken spin te doen bewegen) en hun ouders mee te betrekken in hun spel. En tegenwoordig heb je ook griezelige versies van klassieke gezelschapsspelletjes, zoals Risk en Monopoly. Of je kan gewoon Spokenjacht spelen, of een rollenspel aanschaffen van The Walking Dead, als je al wat oudere kinderen hebt. Die spelletjes zijn heel leuk, zeker als iedereen in griezeloutfit is, maar ze zijn niet bepaald goedkoop. Misschien iets om voor te sparen met Yongo

Vond je dit interessant? Lees dan ook dit artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur