5 tips voor een perfecte Halloween in huis

Voor Halloween­liefhebbers is het altijd uitkijken naar 31 oktober. Bergen snoep, trick or treat en griezelige ontmoetingen met rond­dolende zombies, vampiers en mummies op straat, ... Wat wil je nog meer?! Met deze 5 tips maak jij er ook een perfecte Halloween van!

1. Griezelige pompoenen en ander scary food maken

Wie Halloween zegt, zegt uitgeholde pompoenen. Dus laat je kinderen hun creativiteit botvieren: hoe gekker hoe beter! Geen inspiratie? Kijk eens online, op Pinterest bijvoorbeeld, daar vind je ideeën genoeg. Je hoeft je trouwens niet te beperken tot pompoenen. Wat dacht je van koekjes die eruitzien als afgehakte vingers, snoepjes die verdacht veel lijken op een bord wormen, of cake die wat weg heeft van een vuile katten­bak ... Wie durft proeven?

2. Je verkleden en schminken

Geen Halloween­ zonder verkleedkleren! Het juiste kostuum kiezen, die schattige kinder­gezichtjes zien veranderen in afschuwelijke, maar toch schattige monsters met vakkundig aangebrachte schmink en dan het eind­resultaat bewonderen in de spiegel, dat is al een groot deel van het plezier. Foto’s delen met familie en vrienden via je sociale media hoort daar natuurlijk ook bij. Of nog beter: een echte Halloween­tocht!

3. Een Halloweentocht organiseren

Wat frisse lucht is altijd goed om die tonnen energie van je kinderen kwijt te raken. In ieder geval beter dan thuis voor de pc, tablet, gsm of tv te zitten. Misschien organiseren ze in jouw buurt wel een Halloweentocht. En als dat niet zo is, kan je er misschien zelf een organiseren met familie en vrienden.

4. Je huis en tuin inrichten

Van je huis en tuin een griezelig spook­huis maken, is een must voor  Halloween. Wat oude lakens, een schaar, genoeg touw voor dat gigantische spinnen­web, pompoenen en scary food, een rare pop of knuffel met de juiste verlichting, een splash ketchup hier en daar, ... je hoeft niet veel te investeren om toch een spook­achtig gevoel te creëren. Vergeet ook die zelf­gemaakte graf­zerken in de tuin niet, met bijhorende sound­track die niet zou misstaan in een horrorfilm 

5. Griezelspelletjes

Laat je kinderen hun kamer of je living inrichten tot spook­huis en ga er om de beurt door. Al kruipend en sluipend onder tafel, over de zetel, met griezelige muziek op de achter­grond, en plots opdoemende griezels. Kinderen genieten er met volle teugen van om zelf eens de touwtjes in handen te hebben (om die grote plastieken spin te doen bewegen) en hun ouders mee te betrekken in hun spel. En tegen­woordig heb je ook griezelige versies van klassieke gezelschaps­spelletjes, zoals Risk en Monopoly. Of je kan gewoon Spoken­jacht spelen, of een rollen­spel aanschaffen van The Walking Dead, als je al wat oudere kinderen hebt.

Waarom kiezen voor Yongo?

  • De grootouders, meter, peter, ... kunnen ook hun steentje bijdragen en zelf een Yongo openen
  • Je steunt op de expertise van AG om op lange termijn te sparen of te beleggen voor je kind
  • Het kan al vanaf € 10 per storting en volledig op eigen ritme