5 tips voor het beste geboortecadeau

Peter Leenders
Copywriter en vader

Hoera, er is een baby geboren! Wil je de kersverse ouders graag feliciteren met een tof geboortegeschenk? Laat je dan inspireren door deze 5 tips!

Tip 1: Laat de ouders zelf kiezen

Het beperkt je keuzemogelijkheden misschien, maar ouders krijgen niets liever dan wat ze zelf uitgekozen hebben. Geef je iets van de geboortelijst? Dan weet je zeker dat je cadeau in de smaak valt. En met een cadeaubon of geld op de pamperrekening help je hen te sparen voor iets groters dan een individueel geschenk.

Kirsten, mama van Lenne (4) en 23 weken zwanger

“Wij krijgen het liefst iets van onze geboortelijst cadeau. Iets dat we zelf hebben uitgekozen omdat we het nodig hebben of mooi vinden. Mensen die op eigen houtje cadeautjes kopen… da’s goed bedoeld natuurlijk, maar soms heb je het dan echt niet nodig of is het je smaak niet. Ook een bijdrage voor een groter stuk is ook altijd leuk.”

Caroline (27 weken zwanger)

“Ik zou het liefst een buggy cadeau krijgen, want da’s toch een flinke kost. Of een centje op de pamperrekening; dat komt sowieso goed van pas!”

Aline, mama van Charlie (3) en Stella (0)

“Ik verkies een centje op de pamperrekening. Bij de geboorte van ons tweede kindje noemden wij die de ‘huishoudhulprekening’. Met het geld dat daarop gestort werd, kochten we dienstencheques voor extra hulp in het huishouden. Dat was ontzettend welkom, met twee kinderen in huis!”

Tip 2: Ga voor praktisch

Veel ouders zijn blij met élk cadeau, want het gaat tenslotte om de lieve attentie. Maar omdat zo’n klein hummeltje heel wat praktische spullen nodig heeft, wordt een nuttig cadeau vaak het meest gewaardeerd.

Tom, papa van Lana (4) en verwacht over 2 maanden een 2e kindje

“Voor ons tweede kindje hergebruiken wij vooral de spullen van de grote zus. Behalve luiers! Voor ons is dat dus het beste cadeau.”

Kirsten, mama van Lenne (4) en 23 weken zwanger

“Bij de geboorte van mijn eerste kindje moest alles vooral mooi zijn. Nu ga ik eerder voor praktisch. Natuurlijk graag in combinatie met mooi. Tetradoeken, washandjes, flesjes en een flessenborstel vind ik leuk om te krijgen. Dat zijn items die we écht goed kunnen gebruiken.”

Amber, mama van Bobbie (3) en Rover (2)

“Wij hadden bij de geboorte van onze kindjes geen geboortelijst gelegd. Daardoor kregen we natuurlijk heel veel dezelfde maar wel praktische cadeaus: rompertjes, slabbetjes en sokjes kregen we in veelvouden. Het leukst om te krijgen vond ik boekjes. Daar hebben we ‘t langst plezier van. Knisperboekjes, boekjes met flapjes, badboekjes, …”

Tip 3: Niet voor de baby

Een pasgeboren baby wordt overladen met geschenken in alle soorten en maten. Denk daarom ook eens aan de grote broer of zus. Een attentie voor de mama is eveneens een aanrader.

Tine, mama van Sam (3) en Luka (1)

“Bij de geboorte van ons tweede kindje hadden we al veel babyspullen in huis die opnieuw van pas kwamen. We vonden het toen heel leuk dat sommige mensen ook voor de grote zus een cadeautje meebrachten.”

Kris, papa van Louis (1)

“Mijn vrouw kreeg bij de geboorte van onze zoon een verzorgingspakket cadeau, met bodylotion en badolie. Niet voor de baby, maar voor zichzelf. Dat vond ik heel attent en origineel.”

Tip 4: Schenk een helpende hand

Aan zo’n nieuwe baby hebben de ouders hun handen vol. Daarom ook in de categorie nuttig, maar dan in minder tastbare vorm: een helpende hand is een mooi geschenk! Bijvoorbeeld in de vorm van een een zelfgekookte maaltijd, een tegoedbon-voor-10-babysitbeurten of een avondje uit voor de ouders (handig in combinatie met de babysit-bon).

Tine, mama van Sam (3) en Luka (1)

“Bij de geboorte van ons tweede kindje, organiseerde onze vriendenkring een ‘cateringdienst’: elke week brachten ze ons beurtelings zelfgemaakte maaltijden. Dat was het allerbeste cadeau dat ik me kon wensen.”

Kirsten, mama van Lenne (4) en 23 weken zwanger

“Mijn schoonouders hebben de leuke gewoonte om hulp in het huishouden cadeau te geven bij een geboorte in de familie. Dat doen ze in de vorm van een toestel. Zo kregen wij bij de geboorte van onze eerste dochter een afwasmachine cadeau. En ter ere van de geboorte van ons tweede kindje beloven ze ons een diepvriezer, om bijvoorbeeld papjes in te bewaren.”

Tip 5: Vermijd deze afknappers

Bij cadeautjes gaat het natuurlijk om de intentie. Maar hierbij ook enkele don’ts…

Magali, mama van Emma (5)

“Wij werden zowat doodgegooid met knuffeldieren. Dus liever geen knuffelbeer, alsjeblief…”

Amber, mama van Bobbie (3) en Rover (2)

“Kleding vind ik iets te smaakgevoelig en kies ik eigenlijk liever zelf uit… Voor rompertjes maakt dat minder uit, want daar trek je nog iets over aan.”

Kirsten, mama van Lenne (4) en 23 weken zwanger

“Pastelroze kleertjes en reusachige knuffeldieren hoeven voor mij écht niet.”

Tine, mama van Sam (3) en Luka (1)

“Wij kregen veel kleertjes cadeau. Mooie dingen, maar allemaal in piepkleine maatjes. Daar was onze baby in een wip uitgegroeid. Dus geef je babykleding cadeau? Koop dan niet de kleinste maatjes, maar kies voor spullen vanaf maat 68.”

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur