7 tips voor een goedkoper communiefeest

Lobke Gielkens
Lobke Gielkens
Blogger, journaliste en mama

De gemiddelde Vlaming besteedt 2.000 euro aan een communiefeest of lentefeest. Bezorg je je zoon of dochter liever een onvergetelijk feest met een lager prijskaartje? Dan komen deze tips goed van pas! 

Tip 1: party onder een partytent

Kies voor een feest thuis en leen of huur een partytent, als je een tuin hebt.. Zo heb je toch nog een dak boven je hoofd als het weer het laat afweten. Is thuis feesten geen optie? Kies dan voor een zaaltje waar je zelf het eten en drinken kan voorzien (een parochiezaaltje bijv.) om de kosten te drukken.

Tip 2: speel keukenprinses

Ben je een keukenprins(es)? Dan kunnen je kookkunsten je een prijzige traiteur besparen. Anderzijds wil je niet het hele feest missen omdat je achter het fornuis staat. Een koud buffet is ideaal: dat kan je vooraf klaarmaken en bevat voor elk wat wils!

Tip 3: zorg voor entertainment

Voor wat je budget betreft, vermijd onnodige uitgaven voor activiteiten en spelletjes. Vertrouw op je gebruikelijke babysitter of een animator om de kinderen bezig te houden. Bovendien is een "kinderhoekje" met strips, speelgoed en tekenmaterialen ook een echte aanrader! Voor de muziek kan je een familielid of vriend inschakelen. Of maak zelf een afspeellijst met je smartphone of laptop en verbind ze met je muziekinstallatie. 

Tip 4: geen feest zonder versiering

Steek je handen uit de mouwen en knutsel zelf de decoratie! Speur Pinterest en Instagram af naar inspiratie en ga aan de slag met gekleurd papier, stiften, ballonnen, … Wedden dat het feestvarken (en de rest van het gezin) met plezier meehelpt?

Tip 5: knip de kapperskosten uit je begroting

Wil je zoon of dochter een kapsel met een hoge wow-factor? Met een beetje handigheid, wat gel en met dank aan Youtube heb je dat na een paar keer oefenen in de vingers. Oohs en aahs gegarandeerd. Hup, kosten voor de kapper uitgespaard!

Tip 6: communiekaartjes

Wil je een knappe foto van je zoon of dochter op het kaartje maar besteed je liever geen budget aan een beroepsfotograaf? Vraag dan een fotografiestudent, een oom met goeie camera of een handige buurman om hulp. Of Google enkele basistips voor mooiere foto’s, gebruik je fototoestel of smartphone en ga zelf aan de slag. Een toffe setting en de feestkledij maken het plaatje compleet!

Tip 7: het allerleukste cadeau

Tijdens het communie- of lentefeest wordt je zoon of dochter overladen met cadeautjes. Maar wat vindt hij of zij écht leuk? Eén groot cadeau is vaak veel leuker dan verschillende kleinere prullen. Bespreek met je kind waarvoor het wil sparen. Een fiets, een verblijf in Disneyland, een spelconsole? Open een Yongo-account en voeg de wensen van je kind toe. Zo kunnen je gasten samenleggen voor een écht bruikbaar en gewenst cadeau!

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur