7 tips voor een goedkoper communiefeest

Yongo Team
Yongo Team
Yongo Expert

De gemiddelde Vlaming besteedt 2.000 euro aan een communiefeest of lentefeest. Bezorg je je zoon of dochter liever een onvergetelijk feest met een lager prijskaartje? Dan komen deze tips goed van pas!

Tip 1: party onder een partytent

Kies voor een feest thuis en leen of huur een party­tent, als je een tuin hebt.. Zo heb je toch nog een dak boven je hoofd als het weer het laat afweten. Is thuis feesten geen optie? Kies dan voor een zaaltje waar je zelf het eten en drinken kan voorzien (een parochie­zaaltje bijv.) om de kosten te drukken.

Tip 2: speel keukenprinses

Ben je een keuken­prins(es)? Dan kunnen je kook­kunsten je een prijzige traiteur besparen. Anderzijds wil je niet het hele feest missen omdat je achter het fornuis staat. Een koud buffet is ideaal: dat kan je vooraf klaar­maken en bevat voor elk wat wils!

Tip 3: zorg voor entertainment

Voor wat je budget betreft, vermijd onnodige uitgaven voor activiteiten en spelletjes. Vertrouw op je gebruikelijke baby­sitter of een animator om de kinderen bezig te houden. Bovendien is een "kinder­hoekje" met strips, speel­goed en teken­materialen ook een echte aanrader! Voor de muziek kan je een familielid of vriend inschakelen. Of maak zelf een afspeel­lijst met je smart­phone of laptop en verbind ze met je muziek­installatie.

Tip 4: geen feest zonder versiering

Steek je handen uit de mouwen en knutsel zelf de decoratie! Speur Pinterest en Instagram af naar inspiratie en ga aan de slag met gekleurd papier, stiften, ballonnen, … Wedden dat het feest­varken (en de rest van het gezin) met plezier mee­helpt?

Tip 5: knip de kapperskosten uit je begroting

Wil je zoon of dochter een kapsel met een hoge wow-factor? Met een beetje handig­heid, wat gel en met dank aan Youtube heb je dat na een paar keer oefenen in de vingers. Oohs en aahs gegarandeerd. Hup, kosten voor de kapper uitgespaard!

Tip 6: communiekaartjes

Wil je een knappe foto van je zoon of dochter op het kaartje maar besteed je liever geen budget aan een beroeps­fotograaf? Vraag dan een fotografie­student, een oom met goeie camera of een handige buurman om hulp. Of Google enkele basistips voor mooiere foto’s, gebruik je foto­toestel of smart­phone en ga zelf aan de slag. Een toffe setting en de feest­kledij maken het plaatje compleet!

Tip 7: het allerleukste cadeau

Tijdens het communie- of lentefeest wordt je zoon of dochter overladen met cadeautjes. Maar wat vindt hij of zij écht leuk? Eén groot cadeau is vaak veel leuker dan verschillende kleinere prullen.  Een fiets, een verblijf in Disneyland, een spelconsole? Of krijgt je kind eerder geld in plaats van cadeaus? Of een combinatie van de twee. Denk dan ook al eens aan de toekomst van je kind. Met Yongo kan je via een levensverzekering sparen of beleggen voor later. Een mooie manier dus om de centjes te investeren die je kind krijgt voor zijn communie- of lentefeest.

Wil je meer tips? Die vind je in ons artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.