Deze mama gebruikt Yongo als aanvulling op haar geboortelijst

Yongo Team
Yongo Team
Yongo Expert

Kathlyn (31) is hoogzwanger van haar eerste kindje. Ze heeft nog geen baby­spullen, dus een geboorte­lijst samen­stellen, was een logische stap. Maar daar kan ze niet alles op zetten wat ze graag zou willen. Een pamper­rekening dan maar? Beetje saai, en je hebt weinig of geen interactie met familie en vrienden die erop storten. Gelukkig is er Yongo van AG! Kathlyn legt uit waarom ze voor die oplossing koos.

Mijn man Robby en ik kijken al lang uit naar een kindje, dus toen ik eindelijk zwanger was, kon mijn geluk niet op. De hormonen deden meteen hun werk, want ik ben al een hele tijd bezig met vergelijkend onderzoek. Wat heb ik allemaal nodig? Wat zijn de beste oplossingen? Hoe zorg ik ervoor dat ik de beste deals doe? Een beetje beroeps­misvorming misschien, want ik ben marketeer 😀

Veel van mijn vriendinnen zijn al mama, dus ik kan heel wat spulletjes lenen, maar een aantal zaken wou ik toch nieuw kopen, zoals een degelijke buggy, een commode en een kinder­bedje. Daarom hebben we een geboorte­lijst gelegd bij een gespecialiseerde winkel. Daar hebben we echt een paar uur voor uitgetrokken, om in de winkel onze keuze te maken. Als je alles nog nodig hebt, lopen de bedragen snel op*. Dus wou ik op onze geboorte­lijst enkel de meest nood­zakelijke spullen zetten. Wat daar niet onder valt, wil ik liefst tweede­hands kopen.

*Gelukkig krijg je ook centjes 😉, een Start­bedrag om precies te zijn. Dat vraag je eenvoudig online aan via onze partner MyFamily.

Waarom tweedehands kopen?

Om met mijn kindje te gaan wandelen, wil ik graag een specifieke draagzak. Een heel leuk, trendy ding, maar nieuw vind ik het gewoon te duur, zeker omdat je zo’n draagzak niet heel lang gebruikt. Nog zo’n nice to have is een kinder­jogger. Voor mijn zwanger­schap liep ik elke week minstens 10 kilometer. Omdat ik zwanger ben geworden na een vruchtbaarheids­­behandeling, wou ik geen enkel risico nemen op een vroeg­geboorte. Gedaan met joggen dus, en dat heb ik echt wel gemist. Zo’n kinder­jogger is dan ideaal om de zwangerschaps­­kilootjes eraf te lopen en tegelijk je baby wat frisse lucht te geven. Maar goedkoop is het zeker niet ... Tweedehands kan je echter wel mooie deals doen.

Activiteiten met je baby!

En dan zijn er nog de leuke activiteiten die je tegen­woordig samen met je baby’tje kan doen. Baby­zwemmen, baby-yoga, baby-spa, ... het lijkt me fantastisch om te doen, zeker om de band met je baby nog meer te versterken, maar het kost opnieuw een aardige duit en ik kon het uiteraard niet op de geboorte­lijst van de winkel zetten. De oplossing die ik heb gebruikt, heet Yongo. Daarmee kan je de bijdragen van familie en vrienden verzamelen om zo de cadeaus te kopen die je echt wil. Ideaal dus als aanvulling op mijn geboorte­lijst. En het kwam ook van pas voor mijn baby­shower!

Hoe begin je met die handige aanvulling op je geboortelijst?

Ik heb op yongo.be een account gemaakt en heb dan een Yongo Dreams geopend (red. verzekering van tak 26 - kapitalisatie­verrichting). Ik moest eerst een vragen­lijst invullen om na te gaan of Yongo wel geschikt was voor mij. Vanuit Yongo heb ik dan aan mijn familie en vrienden gevraagd om hun bijdrage te storten. Dat is heel eenvoudig! Ik heb ook een geschenken­lijstje gemaakt en dat gedeeld via een link. Zo kunnen ze zien wat ik graag wil, maar hoeven zij het niet zelf te kopen. Ik ga ook een code op het geboorte­kaartje zetten. Wie wil kan daarmee inloggen op yongo.be en zo zijn bijdrage online betalen via Payconiq of VISA. Wanneer ons zoontje geboren is, kan ik Yongo Dreams trouwens blijven gebruiken, bijvoorbeeld voor zijn verjaardag, de eindejaars­feesten, enz.

Dit maakt Yongo zo uniek!

Yongo biedt trouwens nog meer voor­delen. Zo kan ik vanaf de geboorte met Yongo ook beginnen sparen of beleggen voor onze zoon. Dat geld zal op zijn naam staan, maar hij kan het pas gebruiken vanaf zijn 18 jaar. Dat zijn argumenten die zijn grootouders ook zullen overtuigen om mee te sparen of beleggen voor later. En Yongo heeft ook een educatieve functie, want met Yongo Dreams kan hij later zelf leren sparen voor cadeaus en zo bewuster leren omgaan met geld. De Yongo-app is daar specifiek voor gemaakt. Ik zou er later ook zijn zakgeld kunnen opzetten. Als je al die functies bij elkaar neemt, merk je dat Yongo uniek is op de Belgische markt. Je krijgt een combinatie van sparen voor cadeaus, sparen of beleggen voor later, de mogelijkheid om familie en vrienden te laten bijdragen en om je kind te leren sparen en omgaan met geld. En dat allemaal in één applicatie!

Zijn er ook nadelen?

Met Yongo Dreams kan je maximaal € 2.500 sparen. Mocht ik zoveel bij elkaar krijgen, dan zou ik heel blij zijn 😀 En wie bijdraagt, moet minstens € 10 storten. Dat vind ik zelf niet zo’n probleem, want niemand is verplicht om Yongo Dreams te gebruiken.

Als je dit artikel interessant vond, ontdek hoe Yongo je kan helpen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.