Waarom je nutteloze cadeaus wil vermijden

Lobke Gielkens
Lobke Gielkens
Blogger, journaliste en mama

Met het oog op de feestdagen, hebt je ‘t je vast en zeker ook al afgevraagd: “waar gaan we al dat nieuwe speelgoed weeral opbergen?”. Gedaan met stressen, want hier volgt de oplossing!

Hoera, de feestdagen komen eraan! Tijd voor familie, gezelligheid, lekker eten en … cadeautjes.
De kans is groot dat opa, oma, tantes en nonkels jullie oogappel willen verwennen met dat laatste. Hoe zorg je ervoor dat je kind niet overladen wordt met goedbedoelde maar o zo nutteloze cadeaus?

 

Tine, mama van Sam (4) en Luka (2) 
“Mijn moeder verwent mijn kinderen graag met cadeautjes. Maar ze hebben al zovéél speelgoed!”

Thomas, papa van Lucy (8) en Moos (2)
“Mijn ouders spenderen hopen geld aan kerstcadeaus voor hun kleinkinderen… Terwijl mijn zoon van 2 het inpakpapier eigenlijk interessanter vindt dan wat erin zit. ”

Ellen, mama van Mila (5)
“Mila kreeg vorig jaar een pop cadeau van mijn zus. Een ideaal cadeau voor een klein meisje, zou je denken. Maar ze heeft er hooguit een week mee gespeeld. Zonde van het geld, vind ik.”

Sabine, mama van Tobias (11) en Arne (9)
“Onze jongste zoon kreeg vorig jaar een videospelletje cadeau. Tof, ja. Alleen hebben wij geen spelconsole."

Genoeg brol in huis

Puilen de kasten uit met puzzels, prentjesboeken, lego en knuffeldieren? Dan hoeft die collectie niet eindeloos uitgebreid te worden. Wel heel leuk natuurlijk, dat je kind zo’n enthousiaste supporters heeft! En heerlijk dat ook zij je kind willen vertroetelen. Maar het liefst van al dan toch met cadeaus die van pas komen… Alleen zijn die wel eens prijzig. Staat er bijvoorbeeld een fiets of spelcomputer op het verlangenlijstje van je oogappel? Dan overschrijdt dat vaak het budget van de schenker. Die kiest vervolgens voor een zoveelste stuk speelgoed waarop je kind (en jij al helemaal) niet zit te wachten.

Plan B: de envelop

Anderen vullen een envelop met cash geld. Maar waaraan dat geld precies besteed wordt? Daarop heeft de gulle schenker geen zicht. Als ouder krijg jij er de administratieve rompslomp bij: een tripje naar de bankautomaat om het geld veilig op de rekening van je oogappel te storten, weten wie hoeveel gegeven heeft … en natuurlijk: ervoor zorgen dat het evenlopje niet verloren raakt.

Halt aan de nutteloze kerstcadeaus

Gelukkig is er nu de oplossing voor alle cadeaufrustraties: Yongo. Met de Yongo-app kunnen je kinderen sparen voor iets wat ze écht willen. En dat op een leuke en educatieve manier. Jij of je kind kan via de app een event aanmaken, zoals ‘Kerstmis’. Aan de supporters van je kind geef je via Yongo makkelijk aan waarvoor je kind spaart: een gameconsole, fiets, smartphone…  Zo kunnen zij een centje bijleggen. Je kind krijgt een cadeau dat goed van pas komt en opa en oma zijn gerust dat ze hun geld niet verspillen aan een ongewenst geschenk. En heeft iemand een centje gestort? Dan kan je die persoon via Yongo heel makkelijk een bedankje sturen!

Pak het dit jaar slimmer aan met Yongo.

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur