Pasen vieren? Daar hoort Yongo bij!

Peter Leenders
Peter Leenders
Copywriter en vader

Voor kinderen die dol zijn op chocolade is Pasen het hoogtepunt van het jaar. ’s Nachts amper kunnen slapen omdat de paasklokken en de paashaas langs gaan komen... het zijn mooie momenten die je je leven lang bijblijven! In heel wat families worden er niet alleen paaseitjes verdeeld, maar ook cadeautjes en een mooie cent voor later. Daar is Yongo heel handig voor! Kaat, mama van Jitse (2) getuigt.

“Bij ons in de familie wordt Pasen uitbundig gevierd. Ik kreeg niet alleen paaseitjes, maar ook cadeautjes en geld van mijn grootouders. Dat geld moest ik altijd afgeven aan mijn ouders en dat vond ik dan jammer,” zegt Kaat (30), mama van Jitse (2). “Voor ons dochtertje pak ik dat toch anders aan, want ik besef nu wel dat mijn grootouders me telkens een hele mooie cadeau gaven, maar als kind heb ik dat niet zo ervaren, en dat is jammer. Daarom heb ik een Yongo geopend, waar de grootouders, meter en peter, makkelijk geld kunnen op zetten bij speciale gelegenheden, zoals Pasen. Als ons Jitse wat groter is, kan ze zelf ook Yongo gebruiken en kunnen we haar stap voor stap leren met geld omgaan. Ze zal dan sneller beseffen dat we die centjes opzijzetten voor haar toekomst en dat ze zelf ook mee kan bouwen aan haar eigen startkapitaal voor later.”

Met Pasen legt de familie bij voor een cadeau met Yongo

“Tegen de zomer zouden we graag een leuk speeltuig in de tuin zetten voor Jitse. Maar dat kost een aardige duit. Daarom ga ik vragen aan de grootouders en meter en peter of ze voor Pasen willen bijleggen. Paaseitjes zoeken zal Jitse wel leuk vinden, maar dat hoeven geen kilo’s eieren te zijn. Ik heb liever dat de grootouders dat geld dan spenderen aan iets duurzamer. Daarvoor ga ik Yongo gebruiken. In de Yongo-app klik je op “Project aanmaken”, je geeft een naam aan je spaarproject, vult in hoeveel geld je daarvoor nodig hebt, voegt een foto toe en eventueel wat uitleg.

Voor Pasen maak ik het project “speeltuig” aan, voor een bedrag van 300 euro. Het kost eigenlijk meer, maar we hebben al wat geld opzijgezet.”

Pasen vieren met Yongo! Project aanmaken

Ik maak het evenement “Pasen” aan

“Nu ik heb aangeduid waarvoor we willen sparen met Yongo, koppel ik dat aan het feest (in Yongo noemen ze dat evenement) waarvoor de grootouders en meter en peter kunnen bijdragen.

  • Klik op “Evenement aanmaken”
  • Geef een naam aan je feest/evenement (Pasen in dit geval)
  • Voeg eventueel een foto toe
  • Duid aan op welke datum het feest is gepland
  • Laat een berichtje achter voor de familie en vrienden die willen bijdragen
  • Hier kan ik dan het project “speeltuig” aan linken.

Als we geld over zouden hebben nadat we het speeltuig hebben gekocht, dan kunnen we dat met Yongo makkelijk opzijzetten om een startkapitaal op te bouwen voor Jitse, voor later. Dat doe ik via de knop “Overboeken naar lange termijn”. Het geld gaat dan naar de Yongo Star van Jitse. Daarmee beleggen we voor haar. We storten elke maand een vast bedrag, maar je kan vrij kiezen wanneer je wil storten. Het kan al vanaf € 10. Dat vonden we heel toegankelijk!”

Pasen vieren met Yongo! Event aanmaken

Ik nodig mijn familie uit om supporter te worden van Jitse

“Jitse is nog maar 2 jaar, dus er komen nog heel wat feesten aan voor haar! Daarom ga ik mijn familie vragen om Yongo-supporter te worden.

Dat heeft toch wat voordelen:

  • Ze kunnen een doorlopende opdracht instellen
  • Ze zien altijd waarvoor Jitse spaart
  • Ze kunnen makkelijk bijleggen voor een cadeau
  • Ze kunnen ook geld zetten op haar Yongo Star, om te beleggen voor haar, voor later (het geld staat op haar naam, dat vinden ze goed!)

Voor Pasen kunnen ze dan zelf kiezen hoeveel ze bijleggen voor het speeltuig en hoeveel ze opzij willen zetten voor Jitse.

In de Yongo-app kies ik “Supporter uitnodigen”. Daarmee stuur ik een link naar hun e-mailadres, waarmee ze zich kunnen registreren als Yongo-supporter van Jitse. Ze hoeven me de komende 20 jaar dan niet meer te vragen wat ze als cadeau kunnen geven aan Jitse ;-)”

Pasen vieren met Yongo! Supporter uitnodigen

Vond je dit artikel interessant?

Ontdek dan wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur