5 trendy cadeaus voor een geslaagde Sinterklaas

De magazijnen van Sinterklaas (of in bepaalde regio’s Sint-Maarten) draaien op volle toeren. Onze (roetpiet)spionnen vertelden ons stiekem wat er op dit moment zoal trending is. Handig, zo ben je zelf geen uren kwijt met het zoeken naar het ideale cadeau. Want als de Sint iets brengt waarin je oogappel niet geïnteresseerd is, blijft dat ongebruikt in de kast liggen. Jammer en niet heel duurzaam ...

1. Doe-het-zelf? Knutselen maar!

Knutselen is van alle tijden. Maar sinds corona is het populairder dan ooit! We geven je dan ook graag enkele knutsel­tips. Laat je kinderen met een gerust hart knoeien met klei dankzij de eco-klei van Ökonorm. Heb je een jonge weten­schapper in huis? Check de Green Science STEM-pakketten van 4M. Jong geleerd is oud gedaan en zelfs ludieke weten­schapper Lieven Scheire speelt er nog altijd mee.

2. Hadden we het al over duurzaam speelgoed?

Dé trend sinds enkele jaren! Duurzaam speel­goed wint elk jaar opnieuw aan belang. Nooit was er zoveel vraag naar duurzaam speel­goed en nooit was het aanbod zo groot. Bio-bouw­blokken en auto’s uit gerecycleerd plastic? Ze bestaan! Knuffels in bio-katoen? Ook! Een schommel uit PET-flessen? Check! Onnodig te zeggen dat wij bij Yongo grote fan zijn van deze trend … en dat het een blijvertje wordt.

3. Buiten spelen: hoe meer, hoe beter!

Het is goed en gezond voor kinderen om buiten te spelen. Kampen bouwen, op ontdekkings­tocht gaan, schommelen, ... als het maar buiten en een beetje avontuurlijk is. Of dacht je dat lopen op een loop­lint, crossen met de gocart, of salto’s maken op de trampoline geen fun is? Kies meteen voor de duurzame versies van dergelijk buiten­speelgoed. Die zijn misschien ook wat duurder, maar zijn vaak veel robuuster gemaakt, met respect voor mens en milieu. Niet alleen beter voor onze toekomst, maar ook een betere investering, want het speel­goed gaat langer mee.

4. Gezelschapsspelletjes als alternatief voor games en smartphones

Je kind start net met school, maar het zal sneller afgestudeerd zijn dan je denkt. Dan wachten er nieuwe avonturen: studie, reizen, een huis en een auto kopen... Om je kind te helpen zijn actieve leven te beginnen, kan je zoals veel ouders beginnen te sparen. Een kleine som die je op regelmatige basis opzijzet, volstaat (bijvoorbeeld het geld dat je uitspaart op de kinderopvang).

5. Open end-spelen

Een nieuwe trend die komt overwaaien uit scholen en de kinder­opvang: spelen zonder regels, zogenaamd 'open end play'. Spelen met wat je vindt en wat je toevallig samen­brengt. Of met speel­goed dat speciaal daarvoor ontworpen is, zoals de Wobbel, die vreemde kromme plank waarop kinderen chillen en schommelen. Of de Bilibo, een kleur­rijke halve bol waarin je ligt, chillt en tolt. Spelen zonder regels en zonder doel? Het is als ouder misschien even wennen, maar het lukt wel ... zeker als je ziet hoeveel plezier de kinderen ermee beleven.

… en centjes?

Maar je kan het natuurlijk nog ruimer bekijken. Sinterklaas is inderdaad cadeautjestijd, maar dat moet niet alleen speelplezier zijn. Geen tijd, zin of inspiratie om te shoppen? Waarom investeer je dat geld dan niet meteen in de toekomst van je kind? Dit geldt trouwens ook voor de grootouders, peter of meter of al wie zich geroepen voelt om een sinterklaascadeau voor je kind te kopen. Verzamel alle centjes en zet die netjes opzij voor later. En zo wordt Yongo dan meteen de zesde tip voor 6 december!

Rest alleen nog een blitzbezoek aan de supermarkt voor de Nic Nac’jes!  

Vond je dit interessant?  Lees dan ook dit artikel: