Zo gebruik je Yongo voor de verjaardag van je kind

Silke De Valck
Silke De Valck
Tax & Legal Experte Yongo

Als ouder heb je ongetwijfeld van familie en vrienden al de vraag gekregen welk cadeau je kind zou willen voor zijn verjaardag. Met Yongo maak je de zoektocht naar verjaardagscadeaus voor je kind veel gemakkelijker. Handig voor jou, je kind en je familie! We leggen je uit hoe je dat doet.

Laat iedereen weten wat je kind graag wil als verjaardagscadeau

In de ideale wereld weten je familie en vrienden op voorhand al wat je kind graag wil voor zijn verjaardag. En in de nog idealere wereld hoef jij daar als ouder weinig of niks voor te doen. In de praktijk loopt het vaak heel anders. Familie en vrienden hebben in veel gevallen geen idee wat ze best kopen en komen met cadeaus die je zelf nooit zou geven (een vuvuzela en alle andere cadeaus waar je horendol van wordt) of die niet gebruikt zullen worden.

Wat ook vaak gebeurt, is dat je als ouder toch zelf moet zorgen voor het cadeau. Opa geeft dan cash geld, nonkel schrijft geld over op je rekening en meter geeft een waardebon van een speelgoedwinkel waar je nooit komt... Niet zo handig allemaal. Daar hebben we bij Yongo een oplossing voor!

Evenement aanmaken voor een verjaardag

Zet het droomcadeau van je kind in Yongo en laat iedereen bijleggen

Project aanmaken voor een verjaardag

Met Yongo voeg je het ideale verjaardagscadeau van je kind toe via “Project aanmaken”. Je kan dat zelf doen, of je kind dat laten doen. Daarna voeg je het verjaardagsfeest toe via “Evenement aanmaken”. Zo kan je een link creëren die je naar je familie en vrienden kan sturen via e-mail, WhatsApp, Messenger, ....

Als je familieleden op de link klikken, komen ze op een beveiligde webpagina waar ze zien wat je kind graag wil. Meer nog, ze kunnen meteen bijdragen op dezelfde manier als ze een online aankoop zouden doen: met payconiq, bankapp of bankkaart met kaartlezer.

Stuur je graag een kaartje? Dan kan je een unieke code genereren voor op het kaartje, zodat familie en vrienden gemakkelijk kunnen bijleggen door te surfen naar yongo.be/event en daar de code in te geven. Ze komen dan ook terecht op de beveiligde pagina voor het cadeau van jouw kind.

Project aanmaken voor een verjaardag

Voor Yongo-supporters is het nog gemakkelijker!

Vraag je familie om Yongo-supporter te worden van je kind. Ze moeten zich dan eenmalig registreren, maar kunnen daarna steeds zien waarvoor je kind spaart en daarvoor bijleggen via hun bankapp, payconiq of bankkaart met kaartlezer. Dat is voor hen en voor jou meteen een heel handige oplossing voor alle feesten van je kind (verjaardag, Kerstmis, Nieuwjaar, communie, ...)!

Bovendien kunnen Yongo-supporters ook heel gemakkelijk een doorlopende opdracht instellen per maand, kwartaal of jaar. Zo kunnen ze iets extra doen voor je kind. Voor veel grootouders, meters en peters is dat een efficiënte oplossing! Zo zit al het geld van je kind verzameld in zijn Yongo.

Supporter uitnodigen voor een verjaardag

Genoeg geld? Koop dan het droomcadeau!

Heeft je kind genoeg geld op zijn Yongo om het droomcadeau voor zijn verjaardag te kopen? Dan zet je dat geld over naar je bankrekening via de knop “Overschrijving naar bankrekening” en koop je het cadeau.

Denk ook aan een cadeau “voor later”

Misschien heeft jouw kind al zoveel speelgoed dat het verspilling zou zijn om nog meer te kopen omdat het nu eenmaal zijn verjaardag is. Anderzijds is het begrijpelijk dat je familie toch iets wil geven voor die speciale gelegenheid.

Met Yongo bied je hen een oplossing! Ze kunnen ook geld geven als cadeau voor later. Dat geld komt dan terecht op de Yongo waarmee je spaart (Yongo Moon) of belegt (Yongo Star) voor je kind. Ook als je nog geld over zou hebben nadat je het droomcadeau gekocht hebt, kan je dat geld met Yongo opzijzetten voor later via de knop “Overboeken naar lange termijn”.

Yongo-supporters kunnen trouwens altijd zelf kiezen waarvoor ze willen bijleggen: korte termijn (= het cadeau) of lange termijn (= voor later).

Leer je kind sparen

Uitkijken naar dat mooie verjaardagscadeau is voor je kind een belangrijke levensles! Zo leert je schat geduld hebben en zal hij/zij dat cadeau veel meer appreciëren. Als je kind een heel duur verjaardagscadeau wil (muziekinstrument, laptop, nieuwste smartphone, ...), hoef je dat niet meteen te kopen voor zijn verjaardag. Laat je familie bijleggen en laat je kind nog wat verder sparen. Zo leert het dat niet alles wat het wil zomaar meteen kan worden gekocht. Een belangrijke les voor later!

Conclusie: met Yongo zorg je ervoor dat die verjaardag van je kind een succes wordt!

  • Voor elke verjaardag het perfecte cadeau voor je kind
  • Familie en vrienden bouwen mee aan de toekomst van je kind
  • Je kind leert sparen

Vond je dit artikel interessant?

Ontdek dan wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur