Waarom het tijd is om je Yongo klaar te zetten voor het nieuwe jaar

Peter Leenders
Copywriter en vader

De feestperiode is voorbij en alle cadeaus zijn uitgedeeld. Ben je in 2019 gestart met Yongo, dan is nu het moment om te kijken naar de eerste digitale envelopjes voor je kind. En samen vooruit te kijken naar nieuwe spaardoelen voor 2020.

Cadeaus in the mix

Je kind heeft tijdens de afgelopen feestperiode waarschijnlijk wel wat cadeautjes gekregen: speelgoed, andere toffe zaken, geld in een enveloppe, … een mix van nuttige en minder nuttige cadeaus. Misschien zijn ook de eerste digitale envelopjes via Yongo binnengekomen! Na het opruimen en bekomen van al het feestgedruis is het tijd voor een kleine inventaris.

Van papieren enveloppe tot digitale enveloppe

In 2019 ben je gestart met het Yongo platform, samen met je kind heb je een verlanglijstje voor nuttige kerstcadeaus aangemaakt en je supporters (grootouders, meter, peter, vrienden) uitgenodigd om via deze weg samen een centje opzij te zetten. En toch zijn ze er nog…de papieren enveloppen.

Zijn de grootouders, meters, peters en vrienden nog niet volledig mee op de digitale trein gesprongen, dan is dat niet erg. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd. Je kan hen misschien overtuigen met één van volgende vijf redenen om hun kleine feestneus geen ‘centje’ in een enveloppe meer te geven. En hen opnieuw uitnodigen en betrekken bij volgende geschenk momenten.

Bestaande projecten

Envelopjes van papier, digitaal of beiden: tijd om samen met je kind jullie Yongo Dreams te evalueren. Check het gespaarde bedrag en de gekregen ‘centjes’, bekijk de status van de projecten (de zaken waarvoor je kind wil sparen) en ga voor één van de volgende mogelijkheden:

1. Is er voldoende geld verzameld voor een bepaald project, dan kan je dit afsluiten. En nog interessanter: je kan het cadeau samen gaan kopen. Opdracht volbracht!

2. Is er nog geld over? Dan kan je dit geld opzij te zetten voor later via je Yongo Moon (om te sparen) of Yongo Star (om te beleggen).

3. Is er nog niet voldoende geld gespaard voor een bepaald geschenk? Niet getreurd! Nodig je supporters bij een volgende gelegenheid opnieuw uit om mee te sparen voor het geschenk dat je kind wil.

Nieuwe events en projecten

Tijd om vooruit te kijken en spaarplannen te maken voor 2020. Want ook dit jaar zijn er weer geschenk momenten die je efficiënt wil aanpakken.

Voor deze momenten kan je events aanmaken in je Yongo: verjaardag, communie of lentefeest, suikerfeest, goed rapport, … Kies je event en plaats de projecten hieronder. Op deze manier blijft Yongo mooi overzichtelijk voor je kind en jezelf. Maar ook voor je supporters. Zo kunnen ze al op voorhand kijken waarvoor hun oogappel aan het sparen is en voor welk project ze hun steentje willen bijdragen.

Zakgeld

Start je in 2020 met zakgeld of geef je al zakgeld aan je kind? Krijgt je kind ook een ‘zondag’ van de grootouders? Of sponsoren meter en peter op regelmatige basis? Dan kan je dit ook digitaal via Yongo regelen.

Ieder kan voor zich kiezen dit geld te geven voor spaardoelen van je kind op korte termijn, opzij te zetten voor zijn of haar toekomst of het op te splitsen voor beide doelen. Hierin ben je volledig vrij.

Een digitaal platform

Samen met jou wil Yongo je kind de waarde van geld leren kennen en helpen sparen op korte en lange termijn. Blijf onze blog volgen voor meer tips en tricks. Ken je ons platform nog niet? Ontdek hoe Yongo werkt in 5 eenvoudige stappen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook dit artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur