5 tips om de eerste verjaardag van je kindje te vieren in je bubbel

Peter Leenders
Peter Leenders
Copywriter en vader

De eerste verjaardag van je kindje is een heel speciale gelegenheid. Normaal nodig je dan familie en vrienden uit om mee te komen vieren, maar dat kan voorlopig nog niet. Je kan het grote feest natuurlijk uitstellen tot in de zomer (fingers crossed!), maar dat belet jullie niet om nu toch al te feesten. We geven je 5 tips om er een leuke boel van te maken!

1. Verwen de jarige maar goed

Wie jarig is, wordt verwend. Zo gaat dat nu eenmaal :-) Leg je schat extra in de watten door zijn/haar lievelingseten te maken en te zorgen voor lekkere hapjes. Speel samen leuke spelletjes, kortom, geniet met volle teugen van deze bijzondere dag, want de tijd vliegt en voor je het weet is je kleintje 18 ;-)

2. Kleed je feestelijk en versier je huis

Ook voor de ouders is die eerste verjaardag een belangrijk mijlpaal! Kleed je wat chiquer dan gewoonlijk, zet een flesje bubbels klaar en geniet van deze speciale dag. Zo ben je toch een beetje uit die dagelijkse sleur en krijg je dat feestelijke gevoel. Je kan je familie vragen om hetzelfde te doen en samen te toasten online. Denk ook aan de versiering van je huis! Wat ballonnen aan je voordeur, slingers in huis, iedereen mag weten dat jullie iets te vieren hebben!

3. Laat je familie mee genieten

Het is niet omdat je familie er niet fysiek bij kan zijn, dat ze niet live mee kunnen genieten van het uitblazen van dat eerste verjaardagskaarsje! Manieren genoeg om hen via smartphone, tablet, laptop of desktop mee te laten zingen op die grote dag. “Hiep hiep hiep, hoera!” Bekijk het van de positieve kant: als ouder vind je de drukte van vrienden en familie heel leuk, maar zo’n kleine spruit die van arm tot arm gaat en heel vaak over zijn bol gestreken wordt, vindt dat meestal minder prettig en is aan het einde van zijn eerste verjaardag helemaal dolgedraaid. Vieren in kleine kring met virtuele bezoekjes zijn voor je kleine spuit zeker aangenamer.

4. Geef familie en vrienden een leuk aandenken

Voor de grootouders, meter en peter en al die tantes, nonkels, neven, nichten is het natuurlijk jammer dat ze er niet bij kunnen zijn. Bezorg hen een leuke verrassing als souvenir. Een schattige foto van je kleine spruit met zijn verjaardagstaart is al een mooi begin. Je kan natuurlijk verder gaan en die foto afdrukken op een mok, t-shirt, bloempot, magneetje, ...

5. Zorg voor een mooi cadeau

Geen bezoek op die eerste verjaardag betekent ook geen (of veel minder) cadeautjes. Voor een eenjarige hoeft dat zeker geen nadeel te zijn! Vaak gaan de cadeautjes die je krijgt niet lang mee en je kind beseft (gelukkig) nog niet wat het allemaal zou kunnen vragen. Om het duurzamer aan te pakken kan je als ouder ook vragen aan familie en vrienden om bij te leggen voor een groter cadeau dat een tijdje mee kan. Geen inspiratie? Lees dan hier welke cadeaus perfect zijn voor een eerste verjaardag!

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur