1000 ouders onthullen hoe ze voor hun kinderen sparen

Het Yongo-Team
Expert Yongo

De rente is historisch laag, maar dat weerhoudt ouders er niet van om te sparen voor hun kinderen. Vooral de spaar- of beleggingsverzekering wint aan populariteit, ten koste van de klassieke spaarrekening. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1000 ouders in opdracht van AG Insurance.

Oudere ouders sparen meer

Hoeveel sparen ouders gemiddeld voor hun oogappel(s)? Volgens het onderzoek van AG Insurance is dat gemiddeld 39 euro per maand. Ouders die ouder zijn dan 35 jaar, sparen iets meer dan ouders tussen 18 en 34 jaar. Ook opleiding speelt een rol: ouders die hoger opgeleid zijn, sparen meer dan ouders zonder een hoger diploma.

De spaar- of beleggingsverzekering wordt populairder

Er zijn verschillende formules om te sparen voor je kind. De meeste ouders doen dat via een spaarrekening, maar ook sparen in een klassieke spaarpot (cash dus) of via een spaarverzekering (zoals Yongo Moon) of beleggingsverzekering (zoals Yongo Star) worden steeds populairder. Die trend valt natuurlijk te verklaren door het feit dat een klassieke spaarrekening door de lage rentevoet momenteel weinig of niets opbrengt.

Op een slimme manier sparen voor je kind?

Natuurlijk wil jij je kind ook een financieel duwtje in de rug geven. Om voor hem of haar te sparen, hoef je niet over een gigantisch kapitaal te beschikken. Ook als je elke maand een klein beetje spaart, heb je op het einde van de rit een mooie som verzameld.
En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een handige en overzichtelijke formule om voor je kind te sparen op korte én lange termijn, is Yongo. En eens je kind er klaar voor is, kan het met Yongo op een speelse manier leren om zélf te sparen. Een win-win situatie!

Begin nu met slim sparen en beleggen voor de toekomst van je kind.

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur