Vieren met Yongo? Dat doe je zo!

Vieren met Yongo? Dat doe je zo!

Yongo Team
Yongo Team
Yongo Expert

De (eerste) verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen, communie of lentefeest, ... Een (kinder)leven telt ontelbaar veel momenten om te vieren. En wie vieren zegt, zegt meteen ook cadeautjes. Maar het kan ook op een andere manier. Emma (30) pakt het voor haar vierjarig zoontje Floris nu anders aan.

“Al van bij de geboorte werd Floris bedolven onder de cadeautjes. Vooral mijn ouders verwennen hem. Het is immers hun eerste - en ook nog enige - kleinkind. Telkens Floris bij hen blijft logeren, komt hij met een nieuw speelgoedje naar huis. En dan hebben we het nog niet over de ‘grote’ momenten zoals verjaardag, Kerst, Nieuwjaar, ...”

Cadeautjes zijn toch leuk?

“Ja, zeker. En van mij mag Floris gerust geschenken krijgen. Maar op een bepaald moment wordt het iets té. Neem nu onlangs met zijn verjaardag. Hij heeft toen twee identieke puzzels gekregen. Jammer natuurlijk, want nu ligt een van die twee ongebruikt in zijn kast.”

Is er dan een alternatief?

“Ja, toch wel. Voortaan maken we een lijstje met één of twee grotere (meestal dus ook duurdere) cadeaus die Floris echt wil. We vragen dan aan iedereen die iets wil geven om bij te leggen voor dat cadeau. Zo wilde Floris graag een trampoline voor in de tuin. Dat was een ideaal cadeau voor Pasen. Zijn grootouders en peter en meter hebben dan allemaal samen die trampoline gekocht. En Floris was superblij!”

Maar ik veronderstel dat bijvoorbeeld de grootouders toch iets meer willen geven. Wat doe je dan?

“Mijn man en ik hebben vorig jaar Yongo leren kennen en hebben toen meteen beslist om voor Floris een contract af te sluiten. We hebben nog wel even getwijfeld tussen een Yongo Moon of Yongo Star. Als tak 21-spaarverzekering biedt Yongo Moon immers toch wel meer zekerheid en gemoedsrust. Maar omdat Floris nog maar vier is en het contract dus nog wel eventjes kan blijven doorlopen hebben we toch voor de tak 23-belegginsverzekering Yongo Star gekozen. Is er geld over, dan storten we dit gewoon bij op zijn contract. Zo kan hij er later de vruchten van plukken. En dat is toch leuker dan een puzzel die in de kast stof ligt te vergaren (lacht).”

Hoe doe je dat dan concreet? Vraag je aan al die mensen om die som rechtstreeks op de Yongo van Floris te storten?

“Dat hangt een beetje van de situatie af. Want op dat gebied is Yongo wel heel soepel en gemakkelijk. Je kan immers al storten vanaf 10 euro. Meestal krijgt Floris dan dat ene grotere cadeau en stoppen bijvoorbeeld de grootouders hem nog een envelopje met geld toe. Ook met Nieuwjaar bijvoorbeeld, is het bij ons de gewoonte om de nieuwjaarsbrief voor te lezen in ruil voor een centje. We verzamelen dan al dat geld en gebruiken eventueel nog een stukje voor een extra cadeautje. De rest zetten we dan zelf op de Yongo van Floris via een eenmalige betaling.

Maar daarnaast storten mijn ouders ook rechtstreeks op de Yongo van Floris. Zoals ik al zei, kwam hij constant na een logeerpartijtje met iets thuis. Ik heb mijn ouders uitgenodigd om regelmatig iets op Yongo te zetten in plaats van hun geld uit te geven aan cadeautjes die vaak na drie keer spelen kapot zijn. En zo storten ze nu via een doorlopende opdracht elke maand 20 euro rechtstreeks op de Yongo van Floris. Op die manier vergaart hij toch al een mooi som als hij later groot is. Al komt Floris toch ook nu nog af en toe met een nieuw speelgoedje thuis (lacht).”

Kortom, Yongo past bij alle gelegenheden?

“Klopt. Het voordeel van Yongo is dat je zowel een eenmalige betaling (nieuwjaarscentjes, verjaardagscadeau, beloning voor goed rapport, ...) kan combineren met wederkerende betalingen. En dat volledig op je eigen ritme. Lukt het eens niet om te storten, dan is er geen man overboord. Yongo is immers zeer flexibel. Je kan heel gemakkelijk je wederkerende betalingen aanpassen of even op pauze zetten in je klantenzone. Bovendien kunnen we in Yongo ook gemakkelijk zien hoeveel het totaalkapitaal momenteel bedraagt en wie er heeft gestort. En Floris kent het ondertussen ook al. Iedere keer hij geld krijgt, vraagt hij me al ‘centje Yongo?’ (lacht).”

Waarom kiezen voor Yongo?

  • De grootouders, meter, peter, ... kunnen ook hun steentje bijdragen door rechtstreeks of onrechtstreeks te storten
  • Je steunt op de expertise van AG om op lange termijn te sparen of te beleggen voor je kind
  • Het kan al vanaf € 10 per storting en volledig op eigen ritme
Ontdek Yongo

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.