Waarom je dit jaar Yongo moet beginnen gebruiken

Peter Leenders
Copywriter en vader

De eindejaarsfeesten zijn voorbij en alle cadeaus zijn uitgedeeld. Misschien ben je al een cadeau gaan ruilen in een winkel of zijn sommige cadeaus in een kast beland om er nooit meer uit te komen. Met Yongo kan je ervoor zorgen dat je kind voortaan enkel cadeaus krijgt die echt gebruikt en gewaardeerd zullen worden. En jullie kunnen samen bekijken waarvoor je kind zou willen sparen in het komende jaar.

Minder cadeaus, meer plezier

Je kind heeft tijdens de eindejaarsfeesten waarschijnlijk heel wat cadeautjes gekregen, maar zullen ze allemaal echt gebruikt worden? Met Yongo kan je samen met je kind een verlanglijstje maken voor de favoriete kerstcadeaus en vragen aan je familie om via Yongo bij te leggen voor die cadeaus. Op die manier krijgt je kind wat het echt wil of nodig heeft. 

Zijn de grootouders of meter en peter nog niet volledig mee op de digitale trein gesprongen? Dat is niet erg. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd. Je kan hen misschien overtuigen met één van volgende vijf redenen om hun kleine feestneus geen ‘centje’ in een enveloppe meer te geven. En hen opnieuw uitnodigen en betrekken bij de volgende geschenkmomenten.

Je kind leert sparen

Met Yongo Dreams verzamel je het geld dat jij en je familie hebben gegeven voor de cadeaus voor je kind. Je kan samen met je kind het gespaarde bedrag bekijken en zien hoeveel er nog nodig is om de cadeaus te kopen. 

  1. Is er voldoende geld verzameld voor een bepaald cadeau, dan kan je het geld overzetten naar je zichtrekening en het cadeau samen met je kind gaan kopen. Opdracht volbracht!
  2. Is er nog geld over? Dan kan je dat opzijzetten voor later met Yongo Moon (om te sparen) of Yongo Star (om te beleggen).
  3. Is er nog niet voldoende geld gespaard voor een bepaald geschenk? Niet getreurd! Nodig de Yongo-supporters van je kind bij een volgende gelegenheid opnieuw uit om mee te sparen voor het geschenk dat je kind graag wil.

Maak de cadeauplanning voor het nieuwe jaar

Tijd om vooruit te kijken en spaarplannen te maken voor het nieuwe jaar. Want ook dit jaar zijn er weer geschenkmomenten die je efficiënt wil aanpakken.
Voor deze momenten kan je “events” aanmaken met Yongo: verjaardag, communie of lentefeest, suikerfeest, goed rapport, … Kies je event en koppel er de cadeaus aan waar je kind voor wil sparen.  Op deze manier blijft Yongo mooi overzichtelijk voor je kind, jezelf en voor de Yongo-supporters. Zo kunnen ze al op voorhand zien waarvoor hun oogappel aan het sparen is en voor welk cadeau ze hun steentje willen bijdragen.

Handig voor zakgeld

Wil je dit jaar zakgeld beginnen geven of doe je dat al? Krijgt je kind regelmatig wat geld van zijn grootouders of van meter en peter? Dan kunnen jullie dat ook digitaal doen, met Yongo.

Jullie kunnen kiezen of het kind dat zakgeld kan gebruiken voor cadeaus of dat het opzij wordt gezet om te sparen of beleggen voor later. Een deel voor nu en een deel voor later kan natuurlijk ook!

De hulp inschakelen van Yongo

Samen met jou wil Yongo je kind de waarde van geld leren kennen en helpen sparen op korte en lange termijn. Blijf onze blog volgen voor meer tips en tricks. Ken je ons platform nog niet?

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur