Sparen voor je kind: hoe pak je dat aan?

Webinar van 25/10 met tips van experts

Een kleine inspanning geeft je kind later financiële voorsprong! Maar hoe pak je dat aan in de huidige context? Waarom zou je dat doen? Wanneer begin je er best aan?  En moet je kind daarbij betrokken worden? In dit gratis webinar krijg je in 1 uurtje een heleboel waardevolle tips waar je als ouder mee aan de slag kan!

  • Advies over beleggen en sparen voor kinderen
  • De belangrijkste redenen om je kind te leren omgaan met geld
  • Mogelijkheid om live vragen te stellen aan de 4 experts

Bekijk de opname van het webinar

Het webinar vond plaats op 25 oktober 2022. Je kan het hier opnieuw bekijken. 

1m30s

 

4 onafhankelijke experts

Pascal Paepen

Docent Bank & beurs

Pascal Paepen is docent aan de Thomas Moore Hogeschool en de KU Leuven, en columnist (o.a. voor hln.be). Hij kent als geen ander het reilen en zeilen van de beurs. Wil je geld opzijzetten voor je kind maar twijfel je nog tussen sparen of beleggen? Dan moet je zeker luisteren naar zijn tips om een startkapitaal op te bouwen voor je kind. 

Kenneth De Beckker

Expert financiële geletterdheid

Kenneth De Beckker werkt als onderzoeker financiële geletterdheid aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Zijn onderzoek leerde ons dat financiële geletterdheid heel veel bijdraagt aan een succesvolle toekomst. De rol die ouders daarin kunnen en moeten spelen, is niet te onderschatten!  

An Deneffe

Beleidsmedewerker gezinsinkomen

An Deneffe werkt als beleidsmedewerker op de studiedienst van de Gezinsbond, waar ze het thema Gezinsinkomen opvolgt. Als  expert is ze goed op de hoogte van gezinsfiscaliteit, kinderbijslag/Groeipakket en pensioenen. 

Femke Wardenier

Femke Wardenier

Coördinator Budget Inzicht

Femke Wardenier begeleidt jongeren die in budgetproblemen komen eens ze op eigen benen staan. Ze stelt vast dat omgaan met geld vaak moeilijk is voor hen. Vanuit die praktijkervaring geeft ze tips die je kunnen helpen om je kind bewust te leren omgaan met geld, als deel van een volwaardige opvoeding. 

Een initiatief van Yongo, MyFamily en de Gezinsbond

Deze drie organisaties delen dezelfde missie: gezinnen helpen bij de financiële opvoeding van hun kinderen. Ze doen dat elk vanuit een specifieke insteek.

Yongo

Bij Yongo kunnen ouders terecht om te sparen of beleggen voor hun kind, zodat het een startkapitaal heeft voor later. Daarnaast krijgen ze ook advies om hun kind stap voor stap te leren omgaan met geld zodat het goed voorbereid is om als jongvolwassene dat startkapitaal verstandig te gebruiken.

Gezinsbond

Gezinsbond

Gezinsbond is een zeer nuttige organisatie voor alle ouders in Vlaanderen. Op het platform goedgezind.be kunnen leden informatie en advies vinden over uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn voor gezinnen. Financiële educatie is ook daar een belangrijk thema!

MyFamily

MyFamily is een van de vier private uitbetalers van het Groeipakket (kinderbijslag), erkend door Kind & Gezin. MyFamily wil kinderen meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien in de wereld van morgen. Dat doet ze door gezinnen laagdrempelig te informeren en hen bij te staan met alles wat te maken heeft met het Startbedrag en Groeipakket.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.