Geld opzijzetten voor je kind: tips van experts

Gratis webinar op dinsdag 26 oktober om 20 uur

Een kleine inspanning geeft je kind later financiële voorsprong! Maar waarom zou je dat doen? Wanneer begin je er best aan? En hoe pak je het aan? In dit gratis webinar krijg je in 1 uurtje een heleboel waardevolle tips waar jij en je kind zeker veel uit kunnen leren!

  • Advies over beleggen en sparen voor kinderen
  • Handige tips om je kind te leren omgaan met geld
  • Mogelijkheid om live vragen te stellen aan de 4 experts

 

Schrijf je hier in voor het webinar

Na je inschrijving krijg je een e-mail met een link naar het webinar.

Heb je geen tijd op dinsdag 26 oktober?

Schrijf je toch in en bekijk het webinar later via de link die we je bezorgen via e-mail!

 

4 onafhankelijke experts

Pascal Paepen

Docent Bank & beurs

Pascal Paepen was 19 jaar zakenbankier, waarna hij in het onderwijs stapte. Sinds 2012 is hij dan ook professor aan de KU Leuven en lector aan de Thomas More Hogeschool. Hij wijdt er studenten in in financiële markten en instellingen. In het avondonderwijs leert hij jong en oud beleggen. Daarnaast schrijft hij columns en zet hij, met enkele vrienden, zijn schouders onder de financiële website Spaarvarkens.be.

Kenneth De Beckker

Expert financiële geletterdheid

Kenneth De Beckker werkt als onderzoeker financiële geletterdheid aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Zijn onderzoek leerde ons dat financiële geletterdheid heel veel bijdraagt aan een succesvolle toekomst. De rol die ouders daarin kunnen en moeten spelen, is niet te onderschatten!

Yves Coemans

Expert in gezinsfinanciën

Yves Coemans werkt sinds juli 2001 als attaché op de studiedienst van de Gezinsbond, waar hij het thema Gezinsinkomen opvolgt. Als financieel expert is hij goed op de hoogte van gezinsfiscaliteit, kinderbijslag/Groeipakket en pensioenen.

Femke Wardenier

Femke Wardenier

Preventiemedewerker CAW

Femke Wardenier begeleidt jongeren die in budgetproblemen komen eens ze op eigen benen staan. Ze stelt vast dat omgaan met geld vaak moeilijk is voor hen. Vanuit die praktijkervaring geeft ze tips die je kunnen helpen om je kind bewust te leren omgaan met geld, als deel van een volwaardige opvoeding.

Een initiatief van Yongo, MyFamily en de Gezinsbond

Deze drie organisaties delen dezelfde missie: gezinnen helpen bij de financiële opvoeding van hun kinderen. Ze doen dat elk vanuit een specifieke insteek.

Yongo

Bij Yongo kunnen ouders terecht om te sparen of beleggen voor hun kind, zodat het een startkapitaal heeft voor later. Daarnaast leren kinderen met Yongo ook stap voor stap omgaan met geld. Zo zijn ze goed voorbereid om hun startkapitaal verstandig te gebruiken.

Gezinsbond

Gezinsbond

Gezinsbond is een zeer nuttige organisatie voor alle ouders in Vlaanderen. Op het platform goedgezind.be kunnen leden informatie en advies vinden over uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn voor gezinnen. Financiële educatie is ook daar een belangrijk thema!

MyFamily

MyFamily is een van de vier private uitbetalers van het Groeipakket (kinderbijslag), erkend door Kind & Gezin. MyFamily wil kinderen meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien in de wereld van morgen. Dat doet ze door gezinnen laagdrempelig te informeren en hen bij te staan met alles wat te maken heeft met het Startbedrag en Groeipakket.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur