Hoe werkt Yongo?

Wil je weten hoe je Yongo kan gebruiken en hoe andere ouders dat doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Laat je inspireren en aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt.

Yongo helpt je op 2 manieren

Een startkapitaal opbouwen voor je kind

Met Yongo kan je sparen of beleggen voor je kind. Je kiest tussen Yongo Star (beleggen) en Yongo Moon (sparen) om dat startkapitaal op te bouwen. 

Je kind leren omgaan met geld

Met Yongo zorg je ervoor dat je kind later verantwoord kan omgaan met zijn startkapitaal. Dat doe je met Yongo Dreams.

Moeilijk kiezen? Neen hoor! Je beantwoordt een aantal vragen die je helpen bepalen welke producten best passen bij jou en je kind.

Heb je een Yongo promocode? Lees hier hoe je die gebruikt.

Yongo Star & Yongo Moon

Een startkapitaal opbouwen voor je kind

Met Yongo bouw je een startkapitaal op voor je kind. Dat kan op twee manieren, aan jou de keuze:

  • Beleggen met een potentieel hoger rendement uit fondsen: Yongo Star
  • Sparen met een gewaarborgd rendement: Yongo Moon

Je beslist zelf hoeveel je spaart of belegt en wanneer: je kan eenmalig een bedrag overschrijven, een doorlopende opdracht instellen of allebei natuurlijk.

Yongo Dreams

Je kind leren omgaan met geld

Met Yongo Dreams leert je kind al op jonge leeftijd sparen voor een droomgeschenk. Op die manier wordt sparen iets leuks, want het zorgt voor een beloning! Zo leert je kind stap voor stap omgaan met geld en is het goed voorbereid om later zijn startkapitaal te beheren.

In de praktijk werkt het zo:

Samen met je kind bepaal je waarvoor het zal sparen.

Dat cadeau en het bedrag dat je nodig hebt, voeg je toe in Yongo.

Je nodigt familie en vrienden uit om ook bij te dragen.

Bij elke storting vult het digitaal spaarpotje zich en ziet je kind ook visueel hoe ver het staat.

Geld op Yongo zetten en eraf halen is kinderspel

Yongo werkt niet zoals een klassieke bankrekening met bankkaart. Om geld op de Yongo van je kind te zetten, gebruik je de Yongo-app of “Mijn Yongo” op de yongo-website. Je tikt het bedrag in dat je wil overzetten van je rekening en betaalt met je bankapp/payconiq of met je bankkaart en kaartlezer. App en platform zijn uiteraard hyperbeveiligd en een betaling is zo gebeurd!

Geld afhalen van Yongo om een cadeau te kopen voor je kind doe je ook via de Yongo-app of “Mijn Yongo”. Je kiest dan “Overschrijving naar bankrekening” en vult dan het rekeningnummer in waarop je het geld wil overzetten.

Supporters

Familie en vrienden uitnodigen om bij te leggen

Grootouders, meter en peter, ... geven graag een cadeautje aan hun schat. Om het hen makkelijk te maken kan je ze via een elektronische link of code uitnodigen om bij te leggen voor een cadeau. De link kan je delen via jouw sociale media, maar je kan de code ook printen op de uitnodiging voor het feestje. Familie en vrienden kunnen dan dankzij de link of de code heel eenvoudig storten via hun banking app of via payconiq. Het geld komt meteen op de Yongo van jouw kind terecht. Lees meer

Bovendien kunnen familie en vrienden met Yongo ook zien waarvoor je kind spaart. Wil je kind voor zijn verjaardag graag een drone? Dan voeg je het cadeau “drone” toe en het evenement “verjaardag”.

Geld van Yongo Dreams naar Yongo Star of Moon overzetten

Heb je nog geld over na de aankoop? Dat kan je heel gemakkelijk overzetten via de app naar Yongo Moon of Yongo Star, zodat je verder bouwt aan het startkapitaal van je kind. Familie en vrienden kunnen ook zelf rechtstreeks bijdragen aan dat startkapitaal via de link of code.

Zo nodig je een supporter uit:

Zo maak je een event aan:

Getuigenissen

Zo gebruiken andere ouders Yongo

Evelien, mama van Fien (11) en Hannah (8)

Ik gebruik de Yongo-app op twee manieren. Voor mij is het een tool om op lange termijn, samen met mijn kinderen, te sparen voor als ze groter zijn (lees: 18 plus). Ik stort af en toe zelf eens ‘een centje’ omdat ze een goed rapport hebben, of echt iets heel moois gedaan hebben. En ze kunnen zelf ook kiezen om centjes die ze van oma, opa, tante, meter, peter … gekregen hebben, in dit potje te storten. Het leuke is dat ze via de app ook echt zelf kunnen volgen hoeveel geld ze opzij gezet hebben. Zo blijft het voldoende ‘tastbaar’.

Het is ook een tool om op korte termijn voor iets heel concreet te sparen. Zo hebben mijn beide dochters, voor hun communie, gespaard voor een iPad, of heeft mijn oudste tijdens de feestmaanden alle centjes die ze kreeg opzijgezet voor een mama-dochterreisje naar London. Zo leren ze dat dit allemaal toch echt veel geld kost en leren ze de waarde beter appreciëren.

Ludovic, vader van Emma (4)

Ik ben echt heel blij met het Yongo-contract voor mijn dochtertje want samen met mijn vrouw kunnen we nu heel flexibel sparen. De nieuwjaarscentjes van oma en opa, een doorlopende opdracht om haar toekomst voor te bereiden en zelfs de centjes van haar spaarvarkentje (als dat vol is)... we zetten het allemaal op haar Yongo. Zo zien we het spaargeld aangroeien en profiteren we van een mooi rendement. We hebben Yongo ook gebruikt als aanvulling op de geboortelijst voor de familieleden die liever geld wilden geven. Dat was heel handig!

Katlijn, mama van Olivier (bijna 1 jaar)

Met Yongo kunnen grootouders, peter en meter, ... voor elke gelegenheid een centje bijstorten voor later. Zo heb ik bijvoorbeeld met Sinterklaas het evenement “SINT” aangemaakt, en de familie uitgenodigd om een centje te storten voor Olivier, als Sinterklaascadeau. Handig voor ons, want zo groeit zijn geld aan en handig voor de familie want zij moeten niet nadenken over cadeaus.

Ilse, mama van Charlotte (15), Lisa (17) en Seppe (19)

Mijn kinderen gebruiken Yongo om te sparen voor de spullen die ze graag willen hebben. Een deel van hun zakgeld stort ik rechtstreeks op hun Yongo en zij zien dat als het sparen van een deel van hun zakgeld dat dus niet beschikbaar is op hun zichtrekening. Het helpt hen om van hun zakgeld te sparen en hun dure verlangens te budgetteren. Als ze het dan kunnen kopen zijn ze er ook veel zorgzamer voor omdat ze weten hoeveel inspanning het heeft gekost.

Als oma of een ander familielid iets stort, voelt dat aan als waardevoller dan wat cash geld in een envelop dat mee in de portefeuille verdwijnt en eerder achteloos wordt uitgegeven aan een drankje of een snoep.

Zo werkt Yongo!

Bouw samen met je kind aan de toekomst

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.