Waarom Yongo

Als ouder wil je wel wat geld opzijzetten om je kind later een goede financiële start te kunnen geven. Daarnaast wil je ook dat je kind goed leert omgaan met geld. Tot 2017 stonden die twee zaken echter compleet los van elkaar. Een spaarrekening of beleggingsfonds is immers niet gemaakt voor kinderen.

De oplossing

Met Yongo kan je sparen of beleggen voor je kind EN je kan het spelenderwijs leren omgaan met geld. Dat maakt van Yongo een uniek en innovatief concept!

Waarom Yongo?
Wat willen we bereiken met Yongo?

Wat willen we bereiken met Yongo?

Met Yongo bouw je echt aan de financiële toekomst van je kind en kan je voldoen aan al deze doelstellingen!
  • Je kind leren omgaan met geld, in een veilige omgeving
  • Een hoogwaardig alternatief vinden voor een spaarrekening
  • Ervoor zorgen dat je kind later een goed geïnformeerde consument wordt
  • De mogelijkheid krijgen om eenvoudig te beleggen voor je kind
  • Familie en vrienden mee betrekken bij de financiële toekomst van je kind
  • Familie en vrienden een handige manier bieden om samen te leggen voor cadeaus
Wat willen we bereiken met Yongo?

Hoe is Yongo ontstaan?

Wat doe je als je geen enkel spaarproduct vindt waar je kind ook actief bij betrokken is? Dan stel je aan je werkgever voor om dat zelf op de markt te brengen. Zo ging het in 2016 toen enkele ouders die werken bij AG de koppen bij elkaar staken. De bedoeling was een kindvriendelijk spaarproduct te ontwerpen met een leuke app waarmee je kind leert sparen en steeds meer verantwoordelijkheid krijgt over zijn geld. Een jaar later was Yongo een feit: sparen en beleggen voor kinderen zit er verweven in een educatief concept dat meegroeit met je kind. Efficiënt, vooruitstrevend, educatief verantwoord en duurzaam!

Hoe is Yongo ontstaan?
Met de steun van AG

Met de steun van AG

Yongo is in feite een startup die ingebed zit in de structuur van AG. Het grote voordeel is de soliditeit en betrouwbaarheid. Eind 2019 had AG een globaal marktaandeel van 23,7 %, waardoor het de absolute marktleider is in België. Die eerste plaats komt vooral door het marktleiderschap in levensverzekeringen (29 %) en dat is nu net de basis van Yongo.

AG bestaat al langer dan België en die ervaring en knowhow is uiteraard een groot voordeel. Bovendien is de verzekeringsportefeuille van AG heel gediversifieerd. Voor de Niet-Levensverzekeringen (auto, brand, ongevallen, aansprakelijkheid, hospitalisatie…) heeft AG een marktaandeel van 16,1 % in België, goed voor de tweede plaats. En dat met verzekeringen voor particulieren en gezinnen, maar ook voor zelfstandigen en ondernemingen die hun activiteiten en hun medewerkers optimaal willen beschermen.

De verzekeringen worden verdeeld via verschillende kanalen, waardoor elke klant met de juiste ondersteuning de optimale bescherming kan krijgen op zijn maat.

Onze partners

Yongo van AG werkt samen met een aantal betrouwbare partners die ook bouwen aan de toekomst van je kind, elk op hun manier. Zo geniet je heel wat voordelen en krijg je handige tips om je kind te leren omgaan met geld.

Benieuwd wat Yongo voor jouw kinderen kan betekenen?

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.