De Gezinsbond en Yongo

Kinderen leren omgaan met geld

“Voor ons is financiële opvoeding een prioriteit.”

Financiële opvoeding van kinderen is een verantwoordelijkheid voor ouders, maar ook  voor scholen, overheid, banken… De Gezinsbond draagt via sensibilisering (publicaties en vormingen) zijn steentje bij om ouders en hun kinderen financieel wijzer te maken. Dat helpt hen in het dagelijkse leven bewuste én goede keuzes te maken. Kinderen en jongeren leren zakgeld beheren en sparen zijn daarbij belangrijke troeven.

De Gezinsbond is een pluralistisch en democratisch samengestelde organisatie die zich inzet voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel.

De vereniging wil er zijn in alle levensfases van het gezin: van baby, over tiener tot kleinkind. De Gezinsbond komt op voor de belangen van alle gezinnen, los van religieuze, ideologische of politieke opvattingen en los van de samenstelling van het gezin. De organisatie ijvert voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving. Doel is en blijft de leefwereld van gezinnen, verbeteren en versterken. Dit gebeurt door gezinnen te informeren, beschermen, vormen en vertegenwoordigen.

De Gezinsbond kan rekenen op de steun van zo'n 250 000 leden-gezinnen. Meer dan 13 000 vrijwilligers organiseren lokale activiteiten en bieden diensten aan zoals de bekende kinderoppasdienst. Leden van de Gezinsbond genieten ook van verschillende voordelen, waaronder kortingen op uitstapjes, energie en telefonie. Ze ontvangen publicaties op maat zoals 'De Bond', 'Brieven aan Jonge Ouders' en 'BOTsing'.

Op het platform www.goedgezind.be kunnen gezinnen terecht voor info, weetjes en advies. De artikels worden geschreven en geselecteerd door de Gezinsbond.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur