Sinterklaas brengt dit jaar deze trendy cadeaus

Fairplace
Fairplace
Duurzaam speelgoed

De magazijnen van Sinterklaas (of in bepaalde regio’s Sint-Maarten) draaien op volle toeren. Onze spionnen daar vertelden ons zonet wat er dit jaar trending is, zodat je geen uren kwijt bent met het zoeken naar het ideale cadeau waar je kind, kleinkind of mete/petekind blij mee zal zijn. Want als de Sint een cadeau brengt waar je schattebol niet in geïnteresseerd is, blijft dat ongebruikt in de kast liggen. Jammer en niet heel duurzaam ... 

1. Doe-het-zelf? Ja, knutselen dus.

Knutselen is van alle tijden, maar is nog populairder want in deze vreemde corona-tijden zijn kinderen vaker thuis en dan wil je ze liefst educatief verantwoord bezighouden. We geven je graag enkele knutseltips! Laat je kinderen met een gerust hart knoeien met klei dankzij de eco-klei van Ökonorm. Heb je een jonge wetenschapper in huis? Check de Green Science STEM-pakketten van 4M. Jong geleerd is oud gedaan en zelfs ludieke wetenschapper Lieven Scheire speelt er nog steeds mee. 

2. Hadden we het al over duurzaam speelgoed?

Dé trend van dit jaar? Duurzaam speelgoed wint aan belang en maakt dit jaar de grootste sprong ooit. Nooit was er zoveel vraag naar duurzaam speelgoed en nooit was het aanbod zo groot. Bio-bouwblokken en auto’s uit gerecycleerd plastic? Ze bestaan! Knuffels in bio-katoen? Check! Een schommel uit PET-flessen? Check! Onnodig te zeggen dat wij bij Fairplace grote fan zijn van deze trend … en dat het een blijvertje wordt.

3. Buiten spelen: hoe meer, hoe beter!

Het is goed en gezond voor kinderen om buiten te spelen. Kampen bouwen, op ontdekkingstocht gaan, schommelen, als het maar buiten is … en een beetje avontuurlijk. Of dacht je dat lopen op een looplint, crossen met de gocart, of salto’s maken op de trampoline geen fun is? Kies best voor de duurzame versies van dat buitenspeelgoed. Die zijn misschien wat duurder, maar zijn vaak veel robuuster gemaakt, met respect voor mens en milieu. Beter voor onze toekomst en uiteindelijk ook een betere investering, want het speelgoed gaat langer mee. 

4. Gezelschapsspelletjes als alternatief voor games en smartphones

Je kind afschermen van schermen is bijna onmogelijk. Ook volwassenen zitten vaker naar een scherm(pje) te staren dan ze zelf zouden willen (check maar even je eigen schermtijd …). Toch zijn er nog leuke dingen te doen zonder schermen. Samen een gezelschapsspel spelen bijvoorbeeld, en niet die uit onze kindertijd (geeuw…), maar nieuwe, hippe games, zoals die van Milaniwood. Spellen waar inzicht en motoriek belangrijk is, zoals die van Plan Toys (uit duurzaam rubberhout dan ook nog) zijn ook een aanrader. 

5. Open end-spelen

En dit horen we als nieuwe trend in scholen en kinderopvang: het belang van spelen zonder regels, zogenaamd 'open end play'. Spelen met wat je vindt en wat je toevallig samenbrengt. Of met speelgoed dat speciaal daarvoor ontworpen is, zoals de Wobbel, die vreemde kromme plank waarop kinderen chillen en schommelen. Of de Bilibo, een kleurrijke halve bol waarin je ligt, chillt en tolt. 

Spelen zonder regels en zonder doel? Het is als ouder even wennen, maar het lukt wel ... zeker als je ziet hoeveel plezier de kinderen ermee beleven. Waar vind je nu al die leuke dingen? Bij Fairplace natuurlijk! Wij zijn partner van Yongo voor duurzaam speelgoed.  

Dankzij Yongo kan Sinterklaas nu ook voor de duurdere stukken gaan. In plaats van verschillende kleinere cadeaus te brengen bij ouders, grootouders, meter en peter, brengt hij er dan één groot, zoals die stevige trampoline of die coole gocart :-)

Fairplace werkt samen met Yongo. Heb je iets gezien op hun website dat je wil maar net buiten budget valt? Dan kan je Yongo gebruiken om samen met oma, opa, meter en peter voor het droomcadeau van je kind te sparen! Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Lees dan ook dit artikel:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur