Je vraag verdient een duidelijk antwoord. Je zou het hier moeten vinden.

Vind je het niet, contacteer ons via:

 • Contactformulier
 • E-mail
 • Telefoon
 • Chat (Klik tijdens de openingsuren op het vraagteken rechtsboven. We helpen je graag verder.)

Hoe kan ik beginnen bijdragen ?

Eenmaal je een kind of je kinderen hebt toegevoegd kan je klikken op 'bijdragen' en vervolgens kiezen voor een regelmatige betaling of een éénmalige bijdrage.

Hoe kan ik beginnen sparen of beleggen voor mijn kinderen met Yongo ?

Je maakt eerst een Yongo-account aan. Nadien zal je een enkele vragen moeten beantwoorden (behoefteanalyse) en peilen we naar je kennis over en ervaring met spaar- en beleggingsproducten. Op basis daarvan kunnen wij bepalen of we je levensverzekeringen van Yongo kunnen voorstellen. Stellen we je een product voor dat past bij jouw behoeften.

Hoe kan ik een bedrag van Yongo Dreams overschrijven naar Yongo Star ?

Wanneer je de Yongo-app opent, heb je een knop "Overboeken naar Lange Termijn". Als je daarop klikt, kan je het bedrag opgeven dat je wil overzetten van Yongo Dreams naar Yongo Star (of Yongo Moon, afhankelijk van je keuze). 

Hoe maak ik een Yongo-account aan ?

Daarvoor moet je enkel je persoonsgegevens invullen. Om dan een Yongo-contract te openen moet je jezelf identificeren met itsme of je eID.

Hoe neem ik het gespaarde geld op ?

Als je geld afhaalt van Yongo Moon of Yongo Star vóór de einddatum van het contract, wordt dat geld gestort op een geblokkeerde rekening op naam van het minderjarige kind.

In sommige gevallen is een afkoopvergoeding verschuldigd. Die bedraagt nooit meer dan 5 % van de theoretische waarde van de afkoop.

Hoe werkt een wederkerende betaling ?

Selecteer een kind, klik op 'Bijdragen', klik op 'wederkerende betaling' en volg de instructies op het scherm. Het geld gaat van je rekening op de eerste werkdag van de maand, afhankelijk van de gekozen begindatum en frequentie.

Hoe wijzig je het rekeningnummer voor doorlopende opdrachten ?

 1. Open je Yongo-account en klik bovenaan rechts op het €-symbool 
 2. De pagina “Beheer jouw betalingen” opent en onderaan vind je “Jouw bankgegevens” met een knop “Wijzigen”. Klik op deze knop. 
 3. De pagina “Het bankrekeningnummer wijzigen” opent met de velden om je bankgegevens in te voeren (voornaam, naam en IBAN-nummer). Pas je rekeningnummer aan en onderteken met je eID-kaartlezer of via sms. 
 4. Je rekeningnummer is gewijzigd.

Hoe zet ik geld over van een spaarrekening op naam van mijn kind naar Yongo ?

Wil je een Yongo-contract openen voor je kind om er geld op te zetten dat al op zijn naam staat op een spaarrekening bij een bank? Dat is zeker mogelijk. Maar in het belang van het kind moet de bank zeker zijn dat het geld dat je overdraagt ook op naam van je kind zal worden gezet.

Om dat in orde te brengen, volg je deze 3 stappen:

 • Open een Yongo-contract op naam van je kind 
 • Vraag een attest aan met de gegevens van het Yongo-contract op customercare@ag.be
 • Bezorg het attest aan je bank zodat zij het geld kunnen overdragen

Hoe zie ik wat er op mijn rekening staat ?

Log in op Yongo en klik op 'Mijn Yongo' en vervolgens op de naam van het kind waarvoor je het plan wil bekijken. Daar zie je hoeveel geld er op de lange termijn en op de korte termijn staat.

Ik ben al klant bij AG Insurance, maakt dat een verschil ?

Yongo is een platform ontwikkeld door AG Insurance. Je hoeft geen verzekering te hebben bij AG Insurance om een Yongo aan te maken. Ook indien je al een AG Insurance verzekering hebt dan heeft dit geen impact op je Yongo.

Ik heb een Yongo Dreams, maar wil dit contract stoppen. Hoe doe ik dat ?

Om je Yongo Dreams-contract te stoppen, moet je in je account zijn. Je volgt volgende stappen:

 1. Staat er nog geld op je Yongo Dreams? Schrijf dit dan eerst over naar de Yongo Moon of Yongo Star van je kind of naar een bankrekening. 
 2. Sluit je Yongo Dreams-contract af 
 3. Klaar is kees! Yongo Dreams is niet meer zichtbaar in je account. Je krijgt binnen de week een e-mail met de bevestiging dat je contract is stopgezet. 

Ik heb een combinatie van een Yongo Moon of Yongo Star en Yongo Dreams voor mijn eerste kind en wil hetzelfde voor mijn tweede kind. Hoe doe ik dat ?

Dit is niet meer mogelijk, aangezien Yongo Dreams niet meer in ons gamma zit. Vanaf nu stellen we enkel nog onze formules op lange termijn voor: Yongo Moon en Yongo Star. Je kan dus geen nieuwe Yongo Dreams meer afsluiten. 

Ik heb jonge kinderen, is Yongo iets voor mij ?

Ja, dat is zelfs ideaal. Je kan al op jonge leeftijd geld opzijzetten voor later, want Yongo groeit mee met je kind, van baby tot volwassenheid. Hoe vroeger je daarmee begint, hoe meer kapitaal je kan opbouwen. 

Ik heb tieners, is Yongo iets voor mij ?

Ja, als je tieners jonger zijn dan 16 kan je voor hen een Yongo openen. 

Ik woon in het buitenland, kan ik een Yongo opstarten ?

Om een Yongo aan te maken voor je kind, moeten zowel jij als je kind in België wonen. Wie niet in België woont, kan geen Yongo opstarten. 

Ik zie in mijn account opties voor een ‘project’ en een ‘evenement’. Wat betekenen die ?

Deze functies zijn enkel nuttig als je al een Yongo Dreams-contract hebt (momenteel niet meer beschikbaar). Heb je enkel een Yongo Moon of Yongo Star dan mag je deze functies negeren.  

Is Yongo een verzekering ?

Bij Yongo   kan je kiezen tussen Yongo Star en Yongo Moon. Dit zijn levensverzekeringen voor je spaardoelen die slechts kunnen gerealiseerd worden op lange termijn. Bij Yongo Moon, een tak 21-verzekering, heb je een gewaarborgde rentevoet eventueel verhoogd met winstdeling (afhankelijk van de economische conjunctuur en de bedrijfsresultaten van AG Insurance). Bij Yongo Star, een tak 23-verzekering, is het geld belegd in een fonds en profiteer je van het rendement van het fonds. Het risico is hier groter; het rendement mogelijks ook. 

Is Yongo op lange termijn beleggen of sparen ?

Met Yongo heb je de keuze om voor je kind op lange termijn te sparen of te beleggen. Met Yongo Moon spaar je op lange termijn aan een gewaarborgde rentevoet dat eventueel wordt verhoogd met winstdeling (afhankelijk van de economische conjunctuur en de bedrijfsresultaten van AG Insurance). Kies je voor Yongo Star beleg je op lange termijn voor je kind. Je investeert in het Yongo-fonds en profiteert van het rendement van het fonds. Het risico is hier groter; het rendement mogelijks ook. Het Yongo-fonds is een uitgebalanceerd fonds voor de conservatieve belegger. Voor meer informatie over deze producten verwijzen wij je graag naar de financiële infofiches.

Is het mogelijk om de looptijd van het contract te verkorten of verlengen?

Yongo Moon (sparen) en Yongo Star (beleggen) hebben een minimale duurtijd van 8 jaar en 1 maand. De contracten kunnen maximaal lopen tot het kind 24 jaar is. Yongo Moon kan je onderschrijven tot je kind 16 jaar is, Yongo Star tot je kind 14 jaar is.

Bij overlijden van het verzekerde kind stopt de verzekering.

Als je het contract stopzet als het kind 18 jaar is, betaal je geen kosten. Vóór de leeftijd van 18 jaar is een afkoopvergoeding verschuldigd.

Voor Yongo Moon:

5 % voor een afkoop meer dan 5 jaar voor de einddatum

4 % voor een afkoop 5 jaar voor de einddatum

3 % voor een afkoop 4 jaar voor de einddatum

2 % voor een afkoop 3 jaar voor de einddatum

1 % voor een afkoop 2 jaar voor de einddatum

0 % voor een afkoop 1 jaar voor de einddatum

Voor Yongo Star: een afkoopvergoeding van 1 % voor afkopen voor het kind 18 jaar is. Daarna is er geen afkoopvergoeding meer.

Kan ik een Yongo creëren als ik niet de ouder ben?

Je kan enkel een Yongo creëren voor een kind als je zelf de vader of moeder bent van dat kind. Als ouder ben je dan de beheerder van de Yongo van je kind. Familieleden of vrienden kunnen die rol van beheerder niet opnemen. Ze kunnen dus geen Yongo openen voor jouw kind.

Kan ik wisselen tussen Yongo Moon en Yongo Star, de twee langetermijnproducten ?

Eenmaal je een keuze gemaakt hebt, kan je niet meer overstappen van Yongo Moon naar Yongo Star of omgekeerd.

Kunnen mijn familie of vrienden een Yongo onderschrijven ?

Om een Yongo aan te maken voor een kind moet je ouder zijn van dat kind. Oma, tante of vrienden kunnen geen Yongo opstarten voor het kind. De ouder die onderschrijft, kan wel de andere ouder van het kind toevoegen aan het plan. Oma, opa, tante en nonkel, ... kunnen wel bijdragen aan de Yongo van het kind. 

Mijn kind is nog niet geboren, kan ik dan een Yongo opstarten ?

Nee, dit kan niet. Je kind moet al geboren zijn als je wil starten met Yongo. 

Voor wie kan ik sparen ?

Je kan sparen voor je eigen kinderen op lange termijn. Je kan ook sparen voor kinderen die je nauw aan het hart liggen, zoals petekinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Om dit te kunnen doen moet de ouder van het kind wel eerst een Yongo hebben onderschreven en jou uitnodigen om te storten.

Bij Yongo spaar je altijd voor het kind op lange termijn. Het gespaarde bedrag zal altijd op naam van je kind staan. Als je Yongo voor einddatum zou willen stopzetten, zal het al gespaarde bedrag dan ook altijd op een geblokkeerde bankrekening komen te staan op naam van je kind. Vanaf de leeftijd van 18 jaar zal je kind dit gespaarde bedrag kunnen opnemen. 

Wat is Yongo ?

Yongo is een online platform voor ouders om te sparen of te beleggen voor hun kinderen via een levensverzekering en dit op lange termijn. Yongo wordt ondersteund door betrouwbare producten van AG Insurance.

Wat is Yongo Moon?

Yongo Moon is een levensverzekering met een gegarandeerde rentevoet (tak 21). Dit noemen wij een spaarverzekering. De rentevoet wordt vastgelegd op het moment van de storting en blijft gegarandeerd op deze storting tot het moment dat je kind het geld opneemt. Het gewaarborgd rendement kan elk jaar verhoogd worden met een winstdeling, afhankelijk van de economische conjunctuur en de resultaten van AG Insurance. Een contract Yongo Moon heeft een minimale duurtijd van 8 jaar en 1 maand en staat op naam van je kind. Hier vind je alle informatie. 

 

Wat is Yongo Star ?

Yongo Star is een levensverzekering waarvan het rendement afhankelijk is van het onderliggende beleggingsfonds (tak 23). Dit noemen wij een beleggingsverzekering. Dit onderliggende fonds is een uitgebalanceerd fonds voor de conservatieve belegger. Het voordeel van deze belegging is dat het uitzicht biedt op hogere rendementen maar dat deze rendementen en dus de belegde reserve kunnen schommelen in de tijd. De grootste schokken vangen we op door een ingebouwd mechanisme dat geactiveerd wordt bij een daling van het fonds van meer dan 10%. Dan wordt de belegging tijdelijk ondergebracht in het wachtfonds. Hoe langer de beleggingshorizon en hoe regelmatiger er wordt belegd met kleinere bedragen, hoe beter schokken in het rendement van het fonds kunnen worden opgevangen. Gedetailleerde info in de financiële infofiche.

Wat kost Yongo ?

Een Yongo-account aanmaken is volledig gratis. De gedetailleerde kosten per product vind je terug in 

Wat zal AG Insurance doen met de gegevens van mijn kind ?

De persoonlijke gegevens van je kind die wij bewaren worden enkel gebruikt om zijn yongo-producten te kunnen beheren en om te voldoen aan onze wettelijke informatieverplichtingen als verzekeraar. Wij zullen die gegevens nooit gebruiken voor commerciële doeleinden

Wat zal AG Insurance doen met mijn gegevens ?

In eerste instantie zal AG Insurance deze gegevens gebruiken om je yongo-producten en die van je kinderen te beheren en te voldoen aan onze eigen wettelijke verplichtingen als verzekeraar. Daarnaast kan AG Insurance deze gegevens, zij het anoniem, doorgeven aan andere vennootschappen binnen de Ageas-groep. Wij kunnen deze gegevens ook gebruiken voor direct marketing, maar enkel als je daar je toestemming voor geeft. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar de Privacy Policy.

Welke belastingen en taksen zijn verschuldigd op de verschillende Yongo-producten ?

Voor de beleggingsverzekering Yongo Star betaal je een premietaks van 2 % op elke storting. Als je 100 euro stort, zal er 98 euro worden toegevoegd aan het spaartegoed van je kind. 2 euro wordt afgeroomd door de Belgische overheid. Voor de spaarverzekering Yongo Moon betaal je ook een premietaks van 2 %. Als jij of je kind het spaartegoed dat je hebt opgebouwd in Yongo Moon opvraagt binnen de 8 jaar na onderschrijving ervan dan betaal je een roerende voorheffing van 30 %, berekend op een fictief rendement van 4,75 % op de gestorte premies. Na 8 jaar en 1 maand betaal je geen roerende voorheffing

Wie is de eigenaar van de Yongo Moon en Yongo Star ?

De producten van Yongo Moon en Yongo Star (voor spaardoelen op lange termijn) zijn levensverzekeringen van AG Insurance, de marktleider in levensverzekeringen in België. De verzekeringsnemer en dus de eigenaar van de gelden is je kind.

Wie is de eigenaar van de Yongo Moon en Yongo Star ?

De producten van Yongo Moon en Yongo Star (voor spaardoelen op lange termijn) zijn levensverzekeringen van AG Insurance, de marktleider in levensverzekeringen in België. De verzekeringsnemer en dus de eigenaar van de gelden is je kind.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.