5 tips voor een onvergetelijke eerste verjaardag van je kindje

Een eerste verjaardag is een heel speciale gelegenheid. Niet alleen voor jou en je kindje, maar ook voor de grootouders, meter en peter, nonkels, tantes, ... Dat moet een onvergetelijk feest worden, met alles erop en eraan. Al moet je ook niet overdrijven. We geven je 5 tips om er iets leuk van te maken.

Feestelijke versiering

1. Verwen de jarige maar goed

Wie jarig is, wordt verwend. Zo gaat dat nu eenmaal. Leg je schat extra in de watten door zijn/haar lievelingseten te maken en te zorgen voor lekkere hapjes. Speel samen leuke spelletjes, kortom, geniet met volle teugen van deze bijzondere dag, want de tijd vliegt en voor je het weet is je kleintje 18 
Plan de festiviteiten na het middagdutje. Dan hoef je niet te stressen als het bezoek er al is en het feestvarken nog in zijn bedje ligt.

2. Kleed je feestelijk en versier je huis

Ook voor de ouders is die eerste verjaardag een belangrijk mijlpaal: je hebt die moeilijke nachten, de ontelbare pampers, de honderden uren borst- of flessenvoeding en die ongeruste momenten in de wachtkamer bij de kinderarts al een jaar overleefd... Champagne! Kleed je wat chiquer dan gewoonlijk, zet een flesje bubbels klaar en geniet van deze speciale dag. Zo raak je los uit de dagelijkse sleur en krijg je dat feestelijke gevoel. Denk ook aan de versiering van je huis: wat ballonnen aan je voordeur, slingers in huis, iedereen mag weten dat jullie iets te vieren hebben!

3. Laat je familie mee genieten, maar maak het niet te druk!

Nodig je familie uit om samen te feesten. Is het mooi weer? Begin je tuin maar al in te richten voor die gezellige tuinparty! Geen tuin? Gebruik dan het dichtstbijzijnde park of pleintje en ga daar vieren met je gasten. Maak het echter niet te bont, want te veel drukte is voor een eenjarige overweldigend en je wil je kleintje op het einde van de dag in zijn bedje krijgen zonder drama’s ... Beperk dus het aantal gasten of spreid ze over de dag.
Kindje in ballenbad

4. Geef familie en vrienden een leuk aandenken

Voor de grootouders, meter en peter en al die tantes, nonkels, neven, nichten is die eerste verjaardag van jouw kleintje ook een speciale herinnering die ze vele jaren later nog steeds willen koesteren. Help hen daarbij en geef een leuke verrassing als souvenir. Een schattige foto van je kleine spruit op een mok, t-shirt, bloempot, magneetje, ... Of een mooi kunstwerkje van je eenjarige Picasso 
Vanuit Amerika komt de cake smash overgewaaid.
Smash de cake
Koop een klein taartje en laat je kleintje daar maar stevig mee smossen! Het levert hilarische momenten op en leuke herinneringen voor later.

5. Overdrijf niet met de cadeaus en denk al aan de toekomst

Het perfecte cadeau voor een eenjarige is waarschijnlijk heel veel liefde en aandacht van zijn familie. Veel meer hoeven die kleintjes eigenlijk niet. Veel speelgoed dat je nu voor hen koopt, is binnen 1 à 2 jaar niet meer interessant omdat kinderen op die leeftijd geweldig snel groeien en evolueren. Om het duurzamer en efficiënter aan te pakken kan je als ouder vragen aan familie en vrienden om bij te leggen voor een groter cadeau dat een tijdje mee kan of voor cadeaus waar de jarige echt iets aan zal hebben.

Maar denk misschien ook al eens op langere termijn. Zo kan je een deel van het cadeau gebruiken om opzij te zetten voor later. Met Yongo kan je sparen of beleggen voor je kleine schat. Zo kan je jaren na de eerste verjaardag een héél mooi cadeau geven, dat je kind zich zeker nog lang zal herinneren! Bovendien kunnen niet alleen de ouders, maar ook de grootouders, peter en meter, tante of nonkels, ... kortom iedereen die het kindje een warm hart toedraagt een Yongo op eigen naam openen!

Ontdek snel wat Yongo je allemaal kan bieden.

Waarom kiezen voor Yongo?

  • Je zet geld opzij wanneer je maar wil, storten kan vanaf € 10
  • Je beslist zelf of je het geld aan het kind geeft en wanneer je dit doet
  • Je steunt op de expertise van AG om op lange termijn te sparen of te beleggen voor je kind