5 tips voor een magische Kerstmis

Iedereen kijkt uit richting eindejaarsfeesten! En misschien de kinderen nog het meest. Ze zijn al weken aan het nadenken over het beste cadeau ... Ontdek 5 manieren om van kerst het beste te maken.

Beleef de adventsperiode op een andere manier

Waarom laat je jouw kinderen niet zelf een adventskalender of adventskrans maken? Dat is decoratief en praktisch tegelijk ... Kinderen tellen de dagen af naar het grote feest en elke zondag kan je als gezin een kaarsje branden. En om heel de familie mee te laten genieten is dit het ideale moment om kerstkaarten of andere verrassingen te versturen. Laat je kind leuke kersttekeningen maken, bijvoorbeeld van het hele gezin, in jullie favoriete kerstoutfits, en stuur die op. 

Vergeet niet om die eenzame buur wat zelfgemaakte speculaas te bezorgen, en om de groot- of overgrootouders in het rusthuis te verrassen met een zelfgemaakt kerststukje. En die oude nonkel in het buitenland kan je een leuk filmpje bezorgen via elfyourself. Een leuke manier om dit bijzondere jaar te eindigen! 

Laat je kinderen kerstversiering maken

Koppel het nuttige aan het aangename en laat je kinderen knutselen met kerst. Ze kunnen kerstversiering maken, bijvoorbeeld om de tafel van hun grootouders te versieren (onderzetters van zoutdeeg, papieren sterren voor hun kerstboom of slingers met foto’s en tekeningen). De wat oudere kinderen kunnen kaartjes schrijven of een gedicht maken voor de kerstman. 

Kersttekeningen zijn een must om het huis te versieren. Voorzie ook voldoende tekeningen voor grootouders, meter en peter, enz. En waarom zouden we onze kinderen niet vragen om samen na te denken over het menu, de kerstdesserts en om dat allemaal al eens uit te proberen? Er zijn duizenden tutorials op het internet en je hebt nog tijd om creatief te zijn. Maak er voor kerst een echt kookspel van met het hele gezin!

Maak er een gezellig kerstfeest van

Zorg voor glitter en een speciaal feestmenu! En laat die kleine chefs maar meehelpen in de keuken om het kerstmenu te bereiden. Door lichtjes in je tuin te hangen of een vuurkorf te zetten, kan je die gezellige kerstsfeer ook buiten creëren. 

Vereeuwig jullie kerstglimlach!

Trek met het hele gezin jullie meest feestelijke kerstkleding aan en maak een mooie foto. Daarmee kan je een leuke kerstkaart maken voor familie en vrienden en het is een leuk souvenir voor jezelf. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een foto van het hele gezin in kerstpyjama, om wat meer humor in je kaart te steken.

Denk op tijd aan de cadeaus

Ook dit jaar zullen onze kinderen vol ongeduld uitkijken naar het moment waarop ze die pakjes onder de kerstboom mogen opendoen. Zal de kerstman die schattige pop of die elektrische trein hebben gevonden waar ze al zo lang van dromen? En heb jij gedacht aan de cadeautjes voor de pete- en metekinderen, en de neefjes en nichtjes?

Doe dit jaar een extra inspanning om de cadeautjes op een feestelijke manier in te pakken, met stickers, versiering en leuke gelukwensen. 

Tip: Waarom pak je het dit jaar niet eens anders aan? De voorbije jaren spendeerde jij als ouder, grootouder, peter en meter, ... ongetwijfeld heel wat geld aan (dure) cadeaus. Dit geld kan je ook onmiddellijk op Yongo Moon (sparen) of Yongo Star (beleggen) zetten. Zo investeer je in de toekomst en dat is een geruststelling in deze onzekere tijden.