Twee manieren om te sparen of beleggen met een echte langetermijnvisie

Yongo Team
Yongo Team
Yongo Expert

Natuurlijk wil je voor je kind sparen op de korte én de lange termijn. Maar een levensverzekering voor je kind? Toegegeven, dat klinkt een beetje gek. Toch is het vaak een prima idee. Tijd om de voordelen van de verschillende soorten levensverzekeringen even op te frissen

Wat is een levensverzekering ook alweer?

Je kent de levensverzekering vooral als een voordelige manier om zelf een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen of om je gezin te beschermen tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Want als je sterft, ontvangen je nabestaanden het opgebouwde kapitaal.

Een levensverzekering voor kinderen rendeert veel sneller. Via de formules van Yongo kan je kind al na 8 jaar en 1 maand over het kapitaal beschikken. Het is de bedoeling dat je zoon of dochter het geld opneemt tussen zijn of haar 18 en 24 jaar. Bijvoorbeeld om te gaan studeren. Of om een huisje te kopen.

2 soorten levensverzekeringen

Eigenlijk zijn er 2 soorten levensverzekeringen. Een tak 21-product zoals Yongo Moon is een spaarverzekeringvoor je kind. Je krijgt een gewaarborgd rendement dat kan worden verhoogd met een winstdeelname. 100 % veilig, dus.

De tak 23-variant, Yongo Star, is een beleggings­verzekering. Het rendement hangt af van de prestaties van je fonds. Er is geen kapitaalsgarantie, maar er werden wel allerlei risicoremmers ingebouwd.

Zo speelt de tijd in je voordeel. Marktschommelingen compenseren elkaar minstens 8 jaar lang. En omdat je de bijdragen mag spreiden over de volledige looptijd, worden die markt­schommelingen nog meer afgevlakt. Daarbovenop ben je beschermd door een automatisch overdrachtsmechanisme. Bij een koersdaling van 10 % dragen we het kapitaal uit je neutrale fonds over naar een defensief fonds.

Voordelen van een levensverzekering voor je kind

Een levensverzekering voor je kind is interessant dankzij deze voordelen:

  • Rendement: dat ligt potentieel hoger dan bij een gewone spaarrekening.
  • Kostenplaatje: je betaalt geen instapkosten, geen uitstapkosten en geen roerende voorheffing (na 8 jaar). Bekijk de volledige voorwaarden.
  • Kind centraal: je zoon of dochter is verzekeringsnemer, verzekerde en begunstigde.
  • Bijdragen: iedereen (familie en vrienden) mag vrije bijdragen doen vanaf 10 euro.

Wanneer sluit je zo’n levensverzekering voor je kind af?

Vanaf de geboorte kun je eigenlijk al een levensverzekering afsluiten. En hoe vroeger je dat doet, hoe beter. Zo kan ze lang lopen, wat goed is voor je spaarrendement én voor je risicobeperking (als je voor de beleggingsformule kiest). Je kind neemt het kapitaal op tussen zijn 18de en 24ste verjaardag.

Een minimumleeftijd is er dus niet, maar een bovengrens wel. Voor de spaarverzekering Yongo Moon mag je kind hoogstens 15 jaar en 11 maanden zijn. Anders is de minimale looptijd van 8 jaar en 1 maand niet mogelijk voor zijn 24ste verjaardag.

Voor de beleggingsverzekering Yongo Star ligt de maximumleeftijd wat lager, op 13 jaar en 11 maanden. Zo is een minimale beleggingsduur verzekerd nog vóór je kind zijn 18de verjaardag viert.

Meer weten over de levensverzekeringen van Yongo? Neem een kijkje. Meteen een Yongo opstarten voor je zoon of dochter? Dat doe je in een kwartiertje.

Vond je dit artikel interessant, lees dan zeker ook:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.